blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana, învinsă fără drept de apel, de principala contracandidată la titlu: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 0-3

Campioana, învinsă fără drept de apel, de principala contracandidată la titlu: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 0-3

Publicat în 28.01.2018 la ora 16:48

Volei Alba Blaj a fost învinsă astăzi, fără drept de apel, în Sala „Timotei Cipariu” de CSM București, de principala contracandidată la titlu, scor 3-0 (25-22, 25-22, 25-19), suferind astfel primul eșec din anul 2018.

Derby-ul întâielor două clasate, un meci cu o miză enormă, a adus triplei campioane gustul unei înfrângeri interne, după aproape de doi ani.

Formația din „Mica Romă” a suferit o înfrângere aspră și a pierdut teren serios în lupta pentru cununa de lauri. Brakocevic a redus la tăcere vuvuzelele fanilor blăjeni, ce și-au văzut favoritele dominate într-o contruntare a orgoliilor. Venită după două victorii de senzație în Champions League, Volei Alba Blaj a picat examenul intern, iar CSM-ul are prima șansă la titlu la adăpostul celor două înfrângeri administrate rivalei din Ardeal.

Runda a 13-a a fost una cu ghinion pentru tripla campioană a României, ce a pierdut o importantă bătălie în cursa pentru titlu, „tigroaicele” distanțându-se la 4 puncte în ierarhie, un avans extrem de important în economia stagiunii.

Într-o atmostferă ostilă și incendiară, suporterii locali înarmați cu vuvuzele au pus o imensă presiune, CSM-ul a rezistat și și-a arătat de la început forța. Sârboaica Jovana Brakocevic, una dintre cele mai titrate jucătoare din lume, ce a evoluat vreodată în Sala „Timotei Cipariu”, a fost de neoprit, clasa sa fâcând diferența.Impulsionată de public, Blajul a rezistat în primul set, până la 7-7 dar s-a aflat mereu în urma oponentei, ce avea avans la al doilea time-out tehnic, avantaj conservat până la final, deși amfitrioanele au avut răbufniri de orgoliu (18-21, 21-24), ultima minge a setului fiind una controvesartă ce a stârnit protestele Adina Salaoru și ale publicului.

Cu un moral extraodinar, CSM București a dominat și mai clar setul secund, deși Zakoc a încercat să schimbe cursul setului prin diverse înlocuiri. Blajul nu rezistă ritmului, Bragocevic este incredibilă, domină fileul iar CSM-ul s-a îndeptat spre câtigarea setului, conducând la diferență confortabilă în permanență: 7-2, 14-8, 16-9, 18-13.

Lucrurile nu s-au schimbat nici în al treilea set, continuând pe aceleași coordonate, CSM-ul fiind vioara întâi, mergând până la 13-9. Încet încet vulcanul din sală s-a liniștit, vuvuzele au tăcut, formația din Capitală menținându-se în permanență în față, ajungând să conducă cu 21-15, îndreptndu-se spre un succes în minimum de seturi, repurtat în 84 de minute.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lynda Morales, Selime Ilyasoglu, Lena Moellers, Slavina Koleva. Ramona Rus, Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Acest articol a fost citit de: 343 ori

Campioana, învinsă fără drept de apel, de principala contracandidată la titlu: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 0-3
Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.