blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana face un pas important spre un nou titlu: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0

Campioana face un pas important spre un nou titlu: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0

Publicat în 29.03.2017 la ora 19:30

După înfrângerea suferită la Tîrgoviște, campioana Volei Alba Blaj a reputat un succes necesar, în minimum de seturi, 3-0 (25-18, 25-19, 25-4), cu Știința Bacău, în Sala „Timotei Cipariu”, în cadrul etapei a 4-a a fazei a doua din Divizia A1, în duelul ultimelor două campioane, Volei Alba Blaj şi Ştiinţa Bacău.

Partida s-a încheiat în 65 de minute, fiind una în care deținătoarea titlului și-a atins scopul, o victorie care să o aducă și mai aproape de al treilea titlu consecutiv

Campioana a început șovăielnic meciul, parcă în prelungirea prestației de la Tîrgoviște, fiind condusă în primul set cu 10-7. Darko Zakoc a fost inspirat, a cerut time-out pentru a regla un mecanism ce nu funcționa și a reușit să dea impulsul necesar. De aici au urmat 9 puncte consecutive ale gazdelor care s-au desprins la 16-11, iar soarta setului nu a mai stat la îndoială.

Extrem de echilibrat s-a dovedit setul secund, mergându-se cap la cap, cu multiple egalități, până la al doilea time-out tehnic, moment în care Volei Alba Blaj  a reușit să se distanțeze decisiv de la 16-16.

Ultimul set a fost unul de poveste pentru Volei Alba Blaj, ce și-a umilit oponentele conducând cu 9-0 și 13-2, defășurarea ostilităților fiind neverosimilă, raportat la ce s-a întâmplat în precedentele două seturi, Bacăul luând numai 4 puncte.

Formaţia din „Mica Romă” are 7 victorii la rând împotriva echipei conduse de Florin Grapă, tocmai adversara din finala Cupei României, meci programat pe 30 aprilie, la Piatra Neamţ. În precedentele dispute directe din această stagiune, gruparea blăjeană a câştigat de fiecare dată în minimum de seturi, ultimul insucces direct fiind înregistrat în 2015.

Următoarea întâlnire pentru fetele lui Darko Zakoc va fi sâmbătă, în deplasare, cu Dinamo, ultima din turul play-off, primul joc extern dintr-o serie de trei partide ce mai cuprinde întâlnirile de săptămâna viitoare, cu CSM Lugoj (5 aprilie) şi CSM Bucureşti (8 aprilie). Abia peste două săptămâni, mai precis în 12 aprilie, Volei Alba Blaj va reveni în faţa propriilor suporteri, pentru disputa cu CSM Tîrgovişte.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai jucat Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Ana Grbac; Lisa Kramer.

Acest articol a fost citit de: 46 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.