blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Campioana defiliează în Divizia A1: Volei Alba Blaj – Penicilina Iaşi 3-0

Campioana defiliează în Divizia A1: Volei Alba Blaj – Penicilina Iaşi 3-0

Publicat în 17.02.2017 la ora 20:30

Într-un meci disputat, astăzi, în devans şi contând pentru etapa a 18-a a Diviziei A1, Volei Alba Blaj a învins, în Sala „Timotei Cipariu”, pe Penicilina Iaşi, scor 3-0 (25-12, 25-15, 25-16).

Echipa din „Mica Romă” a înregistrat o victorie facilă, un antrenament cu spectatori înaintea unei săptămâni dificile cu jocuri externe, la Krasnodar (în Champions League, marţi) şi la Bacău (derby-ul primului eşalon, în weekend).

În această etapă s-a produs o uriașă surpriză la Piatra Neamț, unde Știința Bacău a pierdut 0-3 cu Unic, astfel că Volei Alba Blaj s-a distanțat acum la 13 puncte de ocupanta locului patru.

„Deja-vu” în „Mica Romă”, unde campioana se impune rapid, în minimum de seturi, întâlnirile durând în jur de 60 de minute.

După un prim set fără istoric, dominat de o manieră netă, în al doilea set, voleibalistele conduse de Darko Zakoc s-au relaxat. Penicilina a avut un ușor avantaj, 7-4, însă a urmat o serie de 6 puncte consecutive realizate de amfitrioane și lucrurile au reintrat în făgașul normal, astfel că la al doilea time-out tehnic diferența era categorică 16-8.

Relaxarea a fost evidentă în evoluția formației blăjene și în setul al treilea, unul mult mai echilibrat, în care s-a mers cap la cap, cu multiple egalități, până la 11-11. Condus cu 12-11, Blajul s-a trezit însă la realitate și iar a început să înșire punctele, distanțându-se treptat.

Partida a avut loc cu o zi mai devreme la solicitarea echipei campioane care duminică va pleca în Rusia pentru confruntarea din penultima etapă a Ligii Campionilor.

Formaţia lui Darko Zakoc continuă marşul intern în 2017, acumulând victorii pe linie, 7 meciuri la rând, în Divizia A1 şi Cupa României, răstimp în care a cedat un singur set.

Volei Alba Blaj: Ana Grbac, Adina Salaoru, Samara Rodrigues, Nadja Ninkovic, Dubravka Djuric, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; au mai intrat Rebeka Lazic, Ana Maria Berdilă; Ana Antonijevic, Nneka Onyejekwe, Lisa Kramer.

 

Acest articol a fost citit de: 21 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.