blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana a suferit primul eșec din acest sezon: CSM Bucureşti – Volei Alba Blaj 3-2

Campioana a suferit primul eșec din acest sezon: CSM Bucureşti – Volei Alba Blaj 3-2

Publicat în 11.12.2016 la ora 21:16

CSM Bucureşti a reușit să relanseze actuala ediție a campionatului, după ce a produs prima înfrângere pentru Volei Alba Blaj, deţinătoarea titlului, scor 3-2 (25-21, 25-21, 23-25, 16-25, 15-10), după un meci dramatic decis în “tie-break”.

O confruntare nebună, în care pretendentele la titlu s-au aflat pe rând la timonă, rezultând un meci spectaculos, pe muchie de cuţit.

Deţinătoarea titlului a avut o revenire de senzaţie, a remontat de la 0-2, a egalat, dar a suferit întâiul eşec stagional, într-o partidă spectaculoasă, în care ambele combatante au trecut de la agonie la extaz.  S-a repetat practic istoria disputei  din runda inaugurală, când în Sala “Timotei Cipariu” a câştigat echipa condusă de Darko Zakoc cu acelaşi scor.

În „meciul campioanelor”, în primele două seturi vioara întâi a fost CSM Bucureşti, echipă ce pierduse precedentele 7 dueluri directe cu oponentele din Ardeal. Se părea că Volei Alba Blaj va suferi o aspră corecţie, însă a revenit din pumni şi a dus jocul orgoliilor în setul decisiv.

Blajul se prezenta cu un moral excelent la ora meciului, după succesul de senzaţie de lângă Turnul Chindiei şi cele 11 victorii consecutive din Divizia A1. Dar ce diferenţă între cele două prestaţii, cel puţin în primele două seturi… Dacă la Tîrgovişte, echipa din „Mica Romă” a strălucit, în acest derby, dintre primele două clasate, Volei Alba Blaj a suferit la început, s-a ridicat, a relansat soarta confruntării, dar în cele din urmă a cunoscut gustul amar al eşecului.

După acest rezultat, lupta la titlu, ce putea fi tranşată deja, dacă Blajul învingea, s-a relansat, CSM Bucureşti (27 de puncte, la egalitate cu CSM Tîrgovişte) apropiindu-se la 6 puncte de liderul Volei Alba Blaj, ce are 33 de puncte. Pe poziţia secundă este Ştiinţa Bacău, cu 28 de puncte.

• Sergiu Ştefănescu: „Este bine că am luat un punct”

Atât am putut astăzi… Ar fi fost frumos să învingem, după acea revenire, dar trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că CSM Bucureşti a meritat să câştige. În primele două seturi, jocul nostru a fost modest şi mă gândeam că vom pierde în minimum de seturi. Am vrut să luăm trei puncte, ne-am ales numai cu unul, în compania celui mai puternic adversar al nostru în lupta pentru titlu. Nu-i pierdut însă nimic, rămânem cu capul sus, este important acest punct, întrucât CSM Bucureşti nu s-a apropiat mai mult în clasament”, a spus preşedintele Sergiu Ştefănescu.

• De nerecunoscut…

Blajul s-a aflat la conducere în prima parte a setului inaugural, prima egalitate înregistrându-se la 11. CSM-ul are însă o perioadă excelentă, face 5 puncte consecutive, distanţându-se într-un mod decisiv. Darko încearcă să regleze angrenajul, trimiţându-le în teren pe Berdilă şi Grbac, dar trădate de preluare, fetele lui Zakoc nu reuşesc decât să se apropie, 18-19 şi pentru prima dată în acest sezon s-au văzut conduse pe tabela de scor.

Dezamăgitor a început campioana setul secund, în care gruparea din Capitală, cu Jelena Alajbeg în zi mare, a avut un start în forţă, ajungând la 9-4 şi 12-5, moment în care simţind momentul critic, Darko Zakoc a solicitat time-out, pentru a opri iureşul advers, lucru imposibil, în ciuda revenirii. De la 9-16, Blajul s-a apropiat, a anulat prima minge de set din cele 4, dar a pierdut şi al doilea set.

• Revenire de senzaţie!

Degringolada a continuat şi în startul setului al treilea, în care elevele lui Nicola Negra au zburdat, având la un moment dat 9-2 şi 12-5! Campioanele au reuşit însă o revenire de forţă au recuperat incredibil şi când păreau căzute au reintrat în meci, egalând la 14. Duelul fostelor coechipiere, Alajbeg – Salaoru continuă la cote înalte. Blajul s-a agăţat de meci, a ajuns la 17-19,  Alajbeg şi-a continuat recitalul, dar Blajul nu a cedat, dimpotrivă, a recuperat miraculos, de la 17-21, egalând la 22 şi fructificând întâia minge de set.

• Instrucţie în setul 4, insuficient!

Soarta meciului a fost relansată, forţa Blajului a început să se vadă, campioana jucând la nivelul aşteptat trecând ea la timonă. Al 4-lea set nu a avut istoric, fiind dominat de vizitatoare, care nu au avut deloc emoţii, diferenţa fiind una confortabilă în permanenţă. Nu a fost suficient însă, întrucât în setul decisiv, oponentele au avut nervii mai tari.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat: Ana Maria Berdilă, Ana Grbac, Dubravka Djuric, Martina Samadan.

Miercuri, Volei Alba Blaj joacă întâiul meci din Liga Campionilor, în deplasare, cu Dinamo Moscova, pentru ca sâmbătă să întâlnească pe teren propriu pe Unic Piatra Neamţ.

Acest articol a fost citit de: 35 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.