blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Campioana a suferit, dar și-a luat revanșa: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-1

Campioana a suferit, dar și-a luat revanșa: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-1

Publicat în 19.03.2018 la ora 19:08

Volei Alba Blaj a învins, astăzi, în Sala “Timotei Cipariu”, Știința Bacău, scor 3-1 (23-25, 25-19, 25-23, 25-19), luându-și astfel revanșa în fața echipei care i-a produs în urmă cu o lună, mai precis în 18 februarie, un eșec ce cântărește enorm în economia stagiunii.

Un meci al suferinței, istovitor, în care Știința a dat o replică serioasă, deținătoarea titlului având mult de tras pentru a câștiga toate punctele, după ce a fost condusă cu 1-0, iar Bacăul s-a predat greu.

Deținătoarea titlului este la 5 puncte distanță de liderul CSM București, și trebuia să nu piardă niciun punct în fața formației lui Florin Grapă, pentru a continua cursa de urmărire.

• Duș rece în primul set

Parcă în preungirea precedentului joc direct, Blajul a debutat șovăielnic în meci, Știința Bacău dominând startul jocului. La 11-16, intră Moellers în teren, în speranța stopării iureșului. Scorul se strânge oarecum, la 14-18 Zakoc apelează și la „vedeta” Cleger, publicul simte momentul dificil, speră, scorul se strânge, începe să funcționeze și blocajul, însă este doar o iluzie, vizitatoarele fructifică a doua minge de set.

În al doilea set, echipa din „Mica Romă”, cu Moellers și Cleger rămase în teren, joacă la altă turație și se află în prmanență la concducere, având 8-5 la primul time-out tehnic. Bacăul nu renunță pune probleme, se apropie la 12-13, însă amfitrioanele s-au descătușat, s-au distanțat încet 16-13 și au reușit să egaleze, după ce au câștigat setul la 19.

În continuare disputa este echilibrată, niciona dintre combatante nerenunțând. A fost rândul Bacăului să preia ințiativa, conducând cu 8-5. Vizitatoarele s-au aflat mareu în față, Blajul reușind să egaleze la 15 și apoi la 16. Se merge cap la cap, campioaa avân un minim avantaj 18-17. Suspansul se păstrează, la 21-21 Grapă cere time-out tehnic, sala este în picioare, iar Cleger face 23-21! Se ajunge la 24-22, dar Bacăul salvează prima minge de set

Blajul trece momentul critic, începe bine obligându-l pe antrenorul advers să ceară time-out la 0-3. Efectele s-au văzut, Bacăul a egalat, fiind rândul lui Zakoc să ceară time-out la 3-3, Ciocian punând probleme cu serviciul, iar 3-0 se ajunge la 4-7, cu trei puncte la rând ale oaspetelor, la primul time-out tehnic scorul fiind 5-8. Se face 5-10, reintră Barakova, iar Cleger reaprinde speranțele. Fiecare fază este intensă, întrucât dacă Bacăul ar fi câștigat setul ar fi adjudecat un punct, caz în care șansele Blajului la titlu ar fi devenit teoretice. Iarăși cubaneza Cleger a luat meciul pe cont propriu, Blajul a egalat la 14, însă la al doilea time-out tehnic era condusă cu 16-15.  Libero-ul advers Mihaela Albu primește o minge în figură, Blajul revine la conducere având 18-17 și 19-18, dar iarăși intervine egalitatea 19-19! Aquino este excelentă la serviciu și se ajunge la 23-19!

La precedenta întâlnire, la Bacău, campioana și-a diminuat drastic șansele la titlu, după ce a suferit a treia înfrângere stagională! Atunci Volei Alba Blaj și-a întrerupt, tocmai când avea mai mare nevoie să nu piardă puncte, seria de 11 victorii împotriva băcăuancelor, dintre cale ultimele 5 cu același scor 3-0, pierzând după trei ani și o lună în fața Științei!  În runda următoare, campioana are meci extern cu CSM Tîrgoviște, sâmbătă, 24 martie, la ora 14.30, ultima reprezentație din turul fazei secunde.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Aleksandra Crncevic, Nneka Oniejekwe, Slavina Koleva – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Lena Moellers, Ana Cleger; Ramona Rus, Lynda Morales, Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Acest articol a fost citit de: 96 ori

Campioana a suferit, dar și-a luat revanșa: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-1
4 (80%) 2 votes

Un Comentariu la Campioana a suferit, dar și-a luat revanșa: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-1

  1. Alexandru Crinu Megiesan Răspunde

    20.03.2018 la 7:25

    SINCERE FELICITARI SI MULT SUCCES IN CONTINUARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.