blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Calificare istorică pentru echipa din „Mica Romă” în Playoffs 6 al Ligii Campionilor: Volei Alba Blaj – Developres SkyRes Rzeszow 3-1

Calificare istorică pentru echipa din „Mica Romă” în Playoffs 6 al Ligii Campionilor: Volei Alba Blaj – Developres SkyRes Rzeszow 3-1

Publicat în 22.02.2018 la ora 20:13

Volei Alba Blaj a reușit un rezultat istoric, calificându-se în această seară în Playoffs 6 al Ligii Campionilor, cel mai important rezultat al voleiului românesc din ultimele decenii!!!

Echipa din „Mica Romă” a izbutit o performanță incredibilă, ajungând între cele mai bune șase echipe de pe „Bătrânul Continent”, după a 5-a victorie în Grupa A a Champions League, 3-1, în Sala „Transilvania”, cu Developres SkyRes Rzeszow. De asemenea, Volei Alba Blaj este în topul select al celor 4 echipe ce au câștigat toate meciurile în grupele Champions League până în prezent.

• Blajul, 5 din 5 în Europa!

„Mândria județului”, formație înființată în urmă cu 7 ani, a câștigat, la Sibiu, jocul din Champions League, scor 3-1 (25-15, 25-16, 20-25, 25-12), cu poloneze Developres SkyRes Rzeszow, și este prima echipă din România calificată în etapele eliminatorii ale celei mai importante competiții voleibalistice din Europa. În primele două seturi meciul a avut un singur sens, fiind controlat în de brava echipă blăjeană ce a defilat spre o victorie istorică. În al treilea, amfitrioanele au slăbit ritmul, oponentele au condus la început, egalitatea restabilindu-se la 9, dar la al doilea time-out tehnic Developres conducea cu 16-11. Blajul a remontat, a ajuns la 19-22, dar oaspetele au avut 5 mingi de set și au câștigat al treilea parțial. Lucrurile au revenit însă la normalitatea așteptată și trupa lui Zakoc a purnit ca din pușcă în setul 5, conducând cu 6-0! Amfitrioanele au zburdat spre victorie, distanțându-se la 20-9, moment în care nimic nu se mai putea întâmpla.

Din păcate, în al 4-lea set, libero-ul Marina Vujovic s-a accidentat iar la genunchi, și a fost înlocuită de Selime Ilyasoglu, jucătoarea din Serbia nemaintrând până la finalul confruntării

• 1800 de spectatori și atmosferă de vis!

Iarăși sala din Sibiu a fost plină , 1800 de spectatori fiind alături de favorite. Un gest extrordinar au făcut elevii de la Colegiul „HCC” Abrud, care au venit la Sibiu pentru Alba Blaj, afișând catroane cu numele favoritelor de genul „Respect Volei Alba Blaj„, „Hai Adina„, „Go Marina”! Iar din setul doi, simțind apropierea triumfului, fanii au declanșat valurile în tribune.

Volei Alba Blaj are 5 victorii din tot atâtea posibile și este liderul Grupei A, cu 14 puncte, ultimul joc, de la Zurich fiind doar de palmares, calificarea fiind asigurată.

 Volei Alba Blaj, campioana României, a bifat o performanță de răsunet, calificarea în playoffs 6 din Liga Campionilor, întrecerea supremă a voleiului european. Echipa din “Mica Romă” a avut nevoie de o victorie, indiferent de scor, împotriva formației  din Polonia, pentru a accede într-un top select: primele șase echipe de pe “Bătrânul Continent”!

„Ce dă Blajul”! A dat! O campanie europeană de senzație, formația condusă de Darko Zakoc fiind liderul invincibil al grupei, cu 14 puncte

Să precizăm că tragerea la sorți pentru disputele eliminatorii din playoffs 6 va avea loc vineri, 2 martie, iar jocurile sunt prevăzute în 20-22 martie – turul, respectiv 3-5 aprilie – returul. În această fază a întrecerii se califică primele clasate din cele 4 grupe și alte două ocupante ale locului secund, cu cel mai bun punctaj.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); a mai jucat Lena Moellers, Selime Ilyasoglu; Lynda Morales, Ramona Rus, Slavina Koleva. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Acest articol a fost citit de: 766 ori

Calificare istorică pentru echipa din „Mica Romă” în Playoffs 6 al Ligii Campionilor: Volei Alba Blaj – Developres SkyRes Rzeszow 3-1
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.