blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Bulgăroaica Petya Barakova, transferată de Volei Alba Blaj

Bulgăroaica Petya Barakova, transferată de Volei Alba Blaj

Publicat în 17.07.2017 la ora 16:42

Campioană a României, Volei Alba Blaj mizează în viitoarea ediţie pe postul de coordonator pe două jucătoare ce au evoluat ultima dată în Franţa, Petya Barakova, componentă a naţionalei Bulgariei, fiind proaspăta achiziţie a echipei din „Mica Romă”, aceasta fiind atrasă de oportunitatea de a juca în Champions League.

Barakova a fost în 2016-2017 la vicecampioana Franţei, Le Cannet, concurenta sa ca şi ridicător fiind Lena Mollers (27 de ani, internaţionala din Germania, ex- Béziers Volley).

Petya, a împlinit 23 de ani în 18 iunie, mai jucând în ţara natală la Levski Sofia (2014-2015), echipă cu care a fost vicecampioană a Bulgariei şi a fost desemnată cel mai bun ridicător din campionat, precum şi la Volero Zürich (2015-2016), formaţie cu care a reuşit eventul în Elveţia. Până în prezent, Volei Alba Blaj are certe 10 nume din efectivul stagiunii viitoare, mai rămânând în suspans numai două jucătoare, între care şi voleibalista româncă ce trebuie să bifeze regula prezenţei pe foaia de arbitraj a unui jucător autohton sub 23 de ani.

În prezent, noua jucătoare a trupei pregătite de Darko Zakoc este în Puerto Rico, alături de reprezentativa Bulgariei, prezent la jocurile Diviziei a 2-a din cadrul Cupei Mondiale. „Abia aştept să mă alătur unui club mare şi sunt foarte fericită pentru această oportunitate. La Blaj va fi o nouă etapă în carieră, pentru că voi evolua pentru prima dată în Liga Campionilor şi mă bucur că voi face parte dintr-o formaţie de acest nivel”, a spus Petya Barakova pentru pagina oficială de facebook a Volei Alba Blaj.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 51 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.