Rămâi conectat

Sport

Branko Gajic, antrenor Volei Alba-Blaj: „Valoarea lotului ne dă dreptul să vizăm clasarea pe unul din primele 4 locuri”

Publicat

în

csm-lugoj-volei-alba-blaj-play-offDupă ce campionatul trecut s-a clasat pe locul  7, din postura de nou-promovată, Blajul, cel mai mic oraş de pe harta voleiului românesc are obiective îndrăzneţe sub comanda sârbului Branko Gajic, ce şi-a propus o clasare pe locurile 1-4 în noua ediţie a Diviziei A1, cu Volei Alba Blaj.

– Volei Alba Blaj este în faţa unei noi provocări, un campionat în care obiectivul este unul îndrăzneţ, o clasare pe locurile 1 – 4. Care credeţi că sunt atuurile echipei dumneavoastră?

– În primul rând valoarea lotului. Am creat un mix între experienţa jucătoarelor consacrate şi dorinta de a confirma a junioarelor de la CSŞ Blaj. De asemenea, am urmărit, până la încăpăţânare, o pregătire serioasă cu staff-ul tehnic de care dispune clubul. Nu în ultimul rând, foarte importantă este armonia din interiorul echipei, dintre echipă şi antrenori, conducere şi echipă şi, de ce nu, chiar căldura cu care sunt tratate fetele de către comunitatea locală.

– Această vară a fost una extrem de frământată la nivelul efectivului blăjean, transformat din temelii, cu o campanie masivă de transferuri. Sunteţi mulţumit de calitatea jucătoarelor aduse, în condiţiile în care se poate vorbi de lipsă de omogenitate, câtă vreme au mai rămas numai două jucătoare din vechea gardă?

Da. Şi spun asta pentru că valoarea individuală a jucătoarelor se ridică la nivelul obiectivului propus: primele 4 locuri din ţară. Sigur că mai este de lucrat la omogenizare, însă acest lucru depinde numai de noi, antrenori şi jucătoare. Vă asigur însă că viitorul, din acest punct de vedere, este promiţător.

 – Cine credeţi că vor fi adversarii echipei din Blaj în bătălia pentru competiţiile continentale, în contextul în care criza financiară îşi pune apăsat amprenta pe forţa anumitor echipe, respectiv Tomis Constanţa şi CSM Bucureşti?

– Toate echipele s-au întărit considerabil în această vară. Chiar şi CSM Bucureşti a reuşit câteva transferuri spectaculoase, dacă e să le amintim doar pe Gavrilescu, Cazacu sau Manu. Nu pornim la drum dispreţuindu-ne adversarii, ba din contră. În opinia mea, anul acesta vor fi 7, 8 echipe care se vor bate pentru primele locuri, cu două favorite: Ştiinţa Bacău şi Dinamo Bucureşti. Repet însă, realizarea obiectivului depinde doar de noi. Dacă echipa are forţă şi joacă, nu cred că vom avea vreo problemă.

 – Blajul este o echipă nouă pe harta voleiului autothon, iar dumneavoastră activaţi de mult timp în România. Cum aţi caracteriza acest fenomen produs în “Mica Romă”?

– Până să ajung la Blaj, m-am bucurat să văd că în voleiul feminin a apărut o nouă echipă. Întotdeauna am crezut că în sport este importantă competiţia pe principii sănătoase, durabile. Tocmai de aceea mă gândeam cu rezervă la cât va reuşi să se menţină echipa din Blaj în primul eşalon din România. Odată venit aici, am descoperit oameni care tratau cu seriozitate fenomenul sportiv, poate mai multă decât la multe alte cluburi cu tradiţie din ţară. Sunt convins că voleiul feminin la Blaj şi în Alba va avea o evoluţie sigură, constantă şi pe viitor.

 – După decepţia finalului de sezon precedent, suporterii Blajului au alte pretenţii la nivelul echipei, ridicându-se foarte mult ştacheta performanţei. Cât va conta în ecuaţia campionatului aportul publicului local?

Decepţia a fost mai mult în sufletele noastre, pentru că ne doream mai mult, însă cinstit vorbind, obiectivul stabilit iniţial, clasarea pe locurile 5 – 8, a fost îndeplinit. Iar anul acesta se va întâmpla la fel! Cât despre public…ce să spun? Al şaptelea jucător al echipei a făcut ca Sala “Timotei Cipariu” să fie pentru echipele adverse în sezon o adevărată piatră de încercare. Suporterii blăjeni îmi readuc aminte în fiecare zi de ce la Blaj, în Alba, mă simt precum acasă!

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. florin

    20.09.2013 la 8:07

    Cata nesimtire are in el sarbul asta. Acum zice ca oricum obiectivul 5-8 a fost realizat.Cred ca sufera de amnezie. A fost adus in locul lui Macarie sa claseze echipa pe un loc de cupe europene din cate retin eu. Am vazut si ultimele meciuri de pregatire. Echipa e departe de ce se doreste la Blaj,insa daca e fiica lu primaru in echipa e un antrenor ,,super,,. Oare? Viitorul ne va confirma sau nu lucrul asta. O zi minunata tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sport

În primul meci al finalei Diviziei A1, la volei feminin: CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, vineri, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin.

Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie 2024, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. Miercuri, 1 mai 2024, este fixat al 5-lea duel, CSO Voluntari – Volei Alba Blaj, dacă mai e nevoie. Finala se joacă, la fel ca anul trecut, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Echipa care va câștiga 3 meciuri va deveni campioana României 2023/2024!

Confruntarea a durat 108 minute și a fost dominată de CSO Voluntari: 12-1 la ași (!) și 13-7 la blocaje, gazdele având procentaj superior și la preluare (53 la sută – la 44 la sută). Heydi Casanova a strâns 26 de puncte, fiind secondată de Nikola Radosova – 16, la gazde, respectiv Drussyla Costa – 22 de puncte și Iman Isanović – 17 (a intrat la mijlocul setului secund).

Primul set, echilibrat, a avut un final incendiar în care vizitatoarele au remontat de la 21-23 la 24-23 și au ratat o primă minge de set. A fost rândul gazdelor să irosească două mingi de set, însă au fructificat-o pe a 3-a pentru 28-26. CSO Voluntari a fost în față în setul secund, având-o în prim-plan pe extraordinara Casanova, care la serviciu a dus scorul la 20-13. Ljubicic mută, încercând să schimbe cursul jocului, cu Rampelberg și Axinte, scorul s-a strâns la 21-18, dar cam atât. Cu cuțitul la os, Blajul a ridicat nivelul și a dominat confruntarea în al 3-lea set, pe fondul înlocuirilor (Rampelberg, Ioan și Isanovic), reușind să câștige parțialul destul de lejer și să revină în meci.

Echilibru până la 15-15, în ultimul set, fiecare combatantă având avantaje minime, moment în care gruparea din Ilfov se desprinde la 18-15. Jocul capătă accente dramatice, s-a ajuns la 19-18 și 20-19, Blajul reușind să egaleze la 20 și urmează o fază controversată, la care Ljubicic a protestat vehement, în care în loc de 21-21 s-au făcut 22-20 (după analiza video), moment cheie, la limită, după care campioanele au cedat.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 7 puncte, Lora Kitipova – două, Jovana Kocić – două, Bogumila Biarda – 8, Drussyla Costa – 22, Nneka Onyejekwe – 3, Paula Partnoi (libero); au mai intrat Isidora Kockarević – 6, Britt Rampelberg (l), Iarina Axinte, Iman Isanović – 17, Raisa Ioan – 3 (două blocaje); Daria Oceanic. Antrenor Stevan Ljubičic.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Volei Alba Blaj în finala campionatului, după ce a învins pe Rapid București și în meciul retur

Publicat

în

Campioana Volei Alba Blaj a învins Rapid București, în semifinalele Diviziei A1, scor 3-1 (25-19, 25-16, 22-25, 25-15), după o prestație entuziasmantă și s-a calificat în finala Diviziei A1 la volei feminin.

La finalul partidei s-a declanșat sărbătoarea în „Alba Blaj” Arena, fanii sărbătorind împreună cu favoritele.

Într-o atmosferă extraordinară, deținătoarea titlului a avut din nou o evoluție excelentă, blocajul fiind iarăși principala armă, și a învins iarăși formația din Giulești. Calificare triumfală în ultimul act al întrecerii interne pentru echipa din „Mica Romă”, adversarul în lupta pentru medalii stabilindu-se în disputa CSO Voluntari – CSM Târgoviște. Blajul a trăit momentul favorabil, jucându-și cu stil cărțile, cu o mică sincopă, la mijlocul setului 3.

Antrenorul Darko Zakoc, cel care a făcut istorie în Alba, a suferit a treia înfrângere în mai puțin de o lună împotriva Volei Alba Blaj, fiind o adevărată statuie a deznădejdei la finele confruntării. Volei Alba Blaj câștigătoarea ultimelor două campionate se bate pentru al 3-lea an la rând pentru cele mai prețioase medalii în întrecerea internă.

Peste 1600 de spectatori au fost prezenți la disputa din semifinale, iar cele două galerii au făcut din nou spectacol ca la ultima rundă din sezonul regular. Blajul a continuat pe linia evoluțiilor precedente și s-a aflat în permanență la conducere, exceptând startul setului inaugural.

Ultima egalitate în primul set a fost 7-7, iar Blajul s-a distanțat încet dar sigur până la 19-13. Tăvălugul gazdelor a continuat să macine și în al doilea set, aflat în permanență sub control. Probleme temporare au fost însă cu iluminatul din sală, fiind câteva întreruperi, motiv pentru care tabela electronică nu a mai funcționat câteva minute, fiind luat curentul în municipiu. Ultimul set Blajul avut 5 puncte avans (13-8, 15-10), dar s-a trezit egalată la 15, moment în care Ljubicic a apelat la prima înlocuire și la un time-out. S-a instaurat echilibrul, mergându-se cap la cap până la 19-19, moment în care Rapid a trecut în față (19-20 și 20-23). Meciul s-a încins, publicul și-a intrat în rol, însă Rapid a făcut 24-21 și a avut prima minge de set, anulată, însă vizitatoarele au fructificat-o pe a doua.

De la mijlocul setului al 3-lea au început emoțiile pentru Volei Alba Blaj, care a pierdut parțialul de la 15-10 și a început să sufere. A fost un simplu foc de paie. Al 4-lea parțial a fost echilibrat, până la 11-11 momentul de cumpănă fiind însă depășit, cu 6 puncte la rând ale gazdelor, care s-au distanțat la 17-11.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – , Lora Kitipova, Jovana Kocić, Bogumila Biarda, Drussyla Costa, Nneka Onyejekwe, Paula Partnoi (libero); au mai intrat Isidora Kockarević, Britt Rampelberg (l), Raisa Ioan; Iarina Axinte, Iman Isanović, Daria Oceanic. Antrenor Stevan Ljubičic.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Un prim pas reușit spre finala campionatului: Rapid București – Volei Alba Blaj 0-3

Publicat

în

Campioana Volei Alba Blaj a făcut în aceast seară un prim pas către o nouă finală a campionatului, după ce a învins în deplasare pe Rapid București cu scorul de 3-0 ( (19-25, 17-25, 18-25)!

Echipa din „Mica Romă” a făcut un meci perfect,  a predat o lecție de volei formației giuleștene și are șansa uriașă să tranșeze calificarea în ultimul act miercuri, în fața fanilor!

Având în blocaj principala armă (15-2, raportul la final), vizitatoarele au dominat confruntarea. În primul set Blajul s-a aflat mereu în față, iar Rapidul a reușit doar să egaleze în câteva rânduri. Al doilea parțial s-a dovedit o demonstrație de forță, cu diferențe neverosimile, 7-0, 11-2 și 15-3 în favoarea echipei din „Mica Romă”, care a fost de neoprit.

În setul trei, gazdele au părut că vor pune mai multe probleme, grație schimbărilor tactice făcute, la fel ca în sfertul decisiv cu CSM București, de Darko Zakoc. Cu Nika Markovic pe post de universal, în locul Ioanei Baciu, Rapid a condus chiar și cu 3 puncte (10-7), însă jocul giuleștencelor a fost „citit” de Stevan Ljubičić. Tehnicianul campioanei le-a trimis în teren pe Raisa Ioan și Britt Rampelberg, iar în noua așezare tactică Volei Alba Blaja a tranșat practic setul destul de rapid. Blăjencele au revenit de la 10-12 la 17-12 și au rezolvat un meci în care au etalat una dintre cele mai bune prestații din acest sezon.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – puncte, Lora Kitipova – , Jovana Kocić – , Bogumila Biarda – , Drussyla Costa – , Nneka Onyejekwe – , Paula Partnoi (libero); au mai intrat Iarina Axinte, Isidora Kockarević – , Iman Isanović – unul; Britt Rampelberg (l), Raisa Ioan, Daria Oceanic. Antrenor Stevan Ljubičic.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj