blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Autoritățile locale dau asigurări că din 15 noiembrie 2018 se va circula pe ambele sensuri de mers ale Podului Vezii din Blaj

Autoritățile locale dau asigurări că din 15 noiembrie 2018 se va circula pe ambele sensuri de mers ale Podului Vezii din Blaj

Publicat în 08.11.2018 la ora 19:53

Se lucrează în ritm susținut pe cel de-al doilea sens de mers al Podului Vezii, în vederea turnării primelor două straturi de asfalt.

Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, până în data de 15 noiembrie, acestea vor fi așternute, astfel că, începând cu această dată, se va putea din nou circula cu mașina pe ambele sensuri de mers de pe Podul Vezii, precum și pe unul dintre trotuarele destinate pietonilor.

Reabilitarea completă a Podului Vezii a început în luna mai 2018 și se va încheia anul viitor. Investiția era foarte necesară, după ce o expertiză tehnică a constatat că Podul Vezii se află într-o stare de degradare avansată, riscând să nu mai poată fi folosit pentru circulația rutieră. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.246.000 lei (fără TVA), investiția fiind finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În puțin peste 6 luni, administrația locală blăjeană reușește să redea în totalitate circulației un obiectiv ce deservește un număr de aproximativ 6.000 de locuitori ai Blajului, fiind singura legătură rutieră dintre zona centrală a municipiului Blaj cu cartierele Veza, Berc, Ciufud și Tiur și una dintre principalele rute de acces spre comunele de pe Valea Secașelor.

Lucrările de suprafață vor continua cu finalizarea amenajării trotuarelor, a balustradelor protejate acum cu gard de plasă, dar fără a mai afecta circulația rutieră. Stratul final de asfalt, cel de uzură, urmează a fi turnat în primăvara anului viitor, asta dacă nu cumva vremea va ține cu constructorul, dar și cu beneficiarul, și se va putea așterne până la sfârșitul acestui an. Lucrarea continuă în 2019 cu consolidarea albiei râului, între timp podul putând fi folosit în cele mai bune condiții atât în ceea ce privește partea carosabilă, cât și a iluminatului din zonă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 654 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.