Rămâi conectat

Sport

Astăzi, în sferturile Cupei României: Volei Alba Blaj – CSM București 3-0

Publicat

în

Volei Alba Blaj s-a impus în minimum de seturi în Sala „Timotei Cipariu”, în partida tur din sferturile de finală ale Cupei României, în disputa cu CSM București, scor 3-0 (25-14, 25-20, 25-9), în 8 martie, de Ziua Femeii. Returul este în 18 martie, în capitală, iar deținătoarea trofeului este favorită la calificarea în Final Four-ul din 13-14 mai.

După primul eșec înregistrat pe teren, 1-3 la Târgoviște, în penultima rundă a sezonului regular al Diviziei A1, echipa din “Mica Romă” și-a respectat statutul de favorită și s-a impus fără prea multe emoții (doar setul secund a fost mai echilibrat), având-o pe “veterana” Georgiana Faleș pe teren tot meciul (la oaspete a fost Andra Artin – 6 puncte). Schimbările s-au efectuat doar în ultimul parțial al disputei care a durat 62 de minute (raporul așilor 6-1, iar cel al blocajelor 14-3).

Sâmbătă, de la ora 17.30, în ultima rundă a sezonului în Divizia A1, Volei Alba Blaj întâlnește, tot în fața fanilor, pe Rapid București, în derby-ul rundei a XX-a. Săptămâna viitoare, la Târgoviște, este prima manșă din semifinalele Cupei CEV, miecruri, 15 martie, iar returul este joi, 23 martie, la Tg. Mureș.

În faza următoare a Diviziei A1, aceea a jocurilor eliminatorii (sistem la care s-a revenit din actualul sezon) pentru Volei Alba Blaj urmează o dispută cu ocupanta poziției a 8-a (FC Argeș Volei Pitești sau SCM Craiova), datele fiind 25 martie, 29 martie și 1 aprilie (primul meci acasă, apoi afară și dacă mai e cazul, iar acasă). În cazul calificării în etapa superioară, în semifinale, oponent va fi echipa calificată dintre Dinamo și CSM Lugoj (locurile 4 și 5), date fiind 8, 9 și 22 aprilie (primul meci acasă). Finala este prevăzută în 29 și 30 aprilie (două jocuri acasă), 3 și 4 mai (două jocuri afară) și 7 mai (meciul 5, dacă mai e nevoie, acasă)

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 7 puncte, Georgiana Faleș – 11, Slađana Mirković – 4, Victoriia Russu – 18; Bojana Milenković – 10, Jovana Kocić – 8, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Iarina Axinte, Andrea Kossanyiová; Dajana Bošković, Raisa Ioan, Jovana Cirković, Kaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Sport

Victorie a campioanei, în primul meci din sferturile de finală ale Diviziei A1: Volei Alba Blaj – Dinamo 3-1

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a învins pe Dinamo București, cu scorul de 3-1 (27-25, 25-22, 13-25, 25-22, 30-28), în „Alba Blaj” Arena, în primul meci, din cadrul sferturilor de finală ale Diviziei A1 la volei feminin.

O nouă dispută spectaculoasă și încărcată de suspans, cu un ultim set încredibil, cu răsturnări de situație. Blajul a ratat 3 mingi de meci, iar Dinamo a irosit două mingi de set și implicit de a egala situația. Un duel-maraton, ce s-a întins pe durata a două ore și 16 minute, ultimul parțial durând 40 de minute!

Cele mai multe puncte le-a strâns Jelena Vulin – 33 (o prestație excelentă), urmată de Drusyla Costa – cu 20.

La o săptămâna distanță de incendiarul duel cu Rapid București, din ultima etapă a sezonului regular, Volei Alba Blaj a avut parte de o nouă confruntare dificilă. Un meci dens, echilibrat, în care deținătoarea titlului a condus cu 2-0, dar a scăzut ritmul în al 3-lea set, pentru ca ultimul să fie unul plin de suspans.

Echipa din „Mica Romă” a făcut un pas important pentru calificarea în semifinalele competiției interne și mai are nevoie de un nou succes, următorul duel fiind joi, 28 martie, în deplasare. În prezența a aproximativ 1400 de spectatori, gruparea din Alba a avut parte de un prim set pe muchie de cuțit, unul cu o evoluție palpitantă, cu serii bune pentru ambele combatante. De la 10-14 și 17-20, Blajul a revenit, a preluat conducerea cu 21-20, s-a trezit condusă iarăși cu 21-23 și apoi a trecut în avantaj, 24-23, însă a irosit două mingi de set.

Și al doilea parțial a fost echilibrat până la un moment dat, când gazdele s-au desprins la 20-16 și 22-18

Vizitatoarele nu au renunțat la luptă, au profitat de scăderea în joc a oponentelor, s-au agățat cu disperare de al 3-lea set, pe care l-au dominat autoritar, au condus cu 8-6, 13-7, 15-8, 18-10, 23-13 și au reușit să reducă ecartul. Un moment neplăcut s-a produs prin accidentarea Iarinei Axinte, care a părăsit terenul șchiopătând.

Pe aceleași coordonate a debutat și setul 4, cu Dinamo în prim-plan (10-5 și 15-8). Gazdele au reușit să egaleze la „20″, într-un final incandescent și au preluat conducerea cu 22-21. Nebunia a continuat, cu o nouă egalitate 23-23, Dinamo realizând două puncte la rând! Vizitatoarele au anulat o minge de meci, la 24-23 în favoarea oponentelor și au avut alte două mingi de set, pentru a egala, la 25-24 și 26-25. A fost rândul Blajului să mai dețină alte două minge de meci, la 27-26 și 28-27, anulate însă!

Dinamo a fost superioară la blocaje (10-4) și ași (5-2), dar Blajul a beneficiat de mai multe greșeli ale adversarului.

Următoarea întâlnire va fi joi, 28 martie, în Capitală, iar dacă mai e nevoie, meciul al 3-lea este prevăzut duminică, 31 martie, la Blaj. Învingătoarea va întâlni în semifinale echipa calificată dintre Rapid București și CSM București.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 15 puncte, Lora Kitipova – două, Jovana Kocić – 12, Bogumila Biarda – 10, Drussyla Costa – 20, Nneka Onyejekwe – 6, Paula Partnoi (libero); au mai intrat Iarina Axinte, Isidora Kockarević – 5, Iman Isanović – unul; Britt Rampelberg (l), Raisa Ioan, Daria Oceanic. Antrenor Stevan Ljubičic.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Campioana, victorie uriașă în față fostului antrenor: Volei Alba Blaj – Rapid 3-2

Publicat

în

Derby incendiar astăzi între Volei Alba Blaj și Rapid, scor 3-2 (20-25, 25-19, 20-25, 25-12, 15-11), în „Alba Blaj” Arena, în ultima rundă a Diviziei A1, un meci nebun, cu o miză uriașă.

Campioana a avut parte de o partidă specială împotriva antrenorului Darko Zakoč, echipa din „Mica Romă” reușind să întoarcă soarta unuj joc dramatic în care a fost condusă cu 2-1!

O confruntare în care Rapidul a avut mereu avantaj, 1-0 și 2-1, dar ardelencele au egalat de fiecare dată și au trimis meciul în tie-break. Ultimul set al unui joc epuizant, cu o încărcătură enormă, a avut următoarea derulare: 1-1, 2-1, 2-4, 5-4, 9-5, 12-6 și 14-7

Pe primele poziții sunt, în ordine, Târgoviște, Rapid, Volei Alba Blaj și CSM Lugoj, primele 3 cu același punctaj!

Un meci care a valorat un întreg sezon, aceasta a fost duelul dintre Volei Alba Blaj și Rapid București, confruntare care a decis ordinea primelor 4 clasate la finalul sezonului regular. A rezultat o întâlnire incendiară, care s-a bucurat de o atmosferă de senzație, meci care a durat mai bine de două ore. O victorie cu sufletul pentru campioană, în fața fanilor, echipa din „Mica Romă” terminând pe poziția a 3-a. În primele jocuri din faza eliminatorie, Volei Alba Blaj întâlnește pe Dinamo (locul 6), primul joc pe teren propriu, în 23 martie 2024.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Sport

Campioana, pas greșit în derby: CSM Lugoj – Volei Alba Blaj 3-0

Publicat

în

Volei Alba Blaj a pierdut, sâmbătă, derby-ul cu CSM Lugoj, scor 0-3 și implicit prima poziție din Divizia A1.

 

Formația din „Mica Romă” nu a reușit decât în anumite momente să se ridice la înălțimea unui meci decisiv pentru fotoliul de lider. După această înfrângere, campioana a coborât pe treapta a 3-a podiumului, într-un final încins de stagiune.

Gruparea din Lugoj a preluat șefia, cu 48 de puncte, la egalitate cu Rapid București, în continuare fiind Volei Alba Blaj – 47 și CSM Târgoviște – 46 (oricare dintre cele 4 poate termina sezonul regular pe prima poziție).

Revenind la duelul propriu-zis, acesta a fost unul echilibrat, până la un punct, gazdele gestionând mai bine finalurile de set. Campioana a reușit să anuleze două mingi de set în primul parțial și două mingi de meci în ultimul set, însă nu a rezistat presiunii.

Ultimul meci al sezonului regular înseamnă un alt derby cu Rapid București, duminică, 17 martie, la ora 18.00, în „Alba Blaj” Arena, una specială, împotriva legendei Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 11 puncte, Lora Kitipova – unu, Jovana Kocić – 9, Bogumila Biarda – 16, Drussyla Costa – 3, Nneka Onyejekwe – 9, Paula Partnoi (libero); au mai intrat Iarina Axinte – unu, Isidora Kockarević – două, Iman Isanović, Britt Rampelberg (l), nu a intrat Raisa Ioan. Antrenor Stevan Ljubičic.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj