blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj a fost nominalizată la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediţia 2017

Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj a fost nominalizată la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediţia 2017

Publicat în 02.03.2017 la ora 22:04

Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj a fost nominalizată la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediţia 2017, la secţiunea Instituţia Anului, de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, structura teritorială Sibiu.

”Această nominalizare şi participare ne onorează, iar Caritas Blaj încearcă prin aceasta acţiune să poarte cu cinste numele Blajului, a Bisericii Blajului şi a celor patru judeţe din Transilvania (Alba, Braşov, Mureş şi Sibiu) unde este prezent prin serviciile şi activităţile sociale derulate în sprijinul celor mai necăjiţi şi nevoiaşi semeni de-ai noştri”, spune Pr. Nicolae Anuşcă, director Caritas Mitropolitan Blaj, vicepreşedinte Caritas România.

Pentru toţi operatorii Caritas, angajaţi şi voluntari, care se dedică zilnic şi oferă grijă şi atenţie pentru: copiii şi tinerii cu dizabilităţi proveniţi din medii vulnerabile, persoanele vârstnice şi bolnavii imobilizaţi la pat şi la domiciliu, tinerii fără adăpost şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cu nevoi speciale de calificare şi formare profesională, puteţi oferiţi o şansă Caritas Blaj de a câştiga aceasta secţiune acordându-i votul dumneavoastră pe site-ul: poll.cnasr.ro. Vă puteţi exprima votul până la data de 27 februarie.

Caritas Blaj a împlinit 20 de ani de existenţă

S-au împlinit 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, cea mai mare instituţie a Mitropoliei Blajului. În data de 20 februarie 1997, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureşan a încredinţat părintelui Nicolae Anuşcă nobila misiune de a înfiinţa în Biserica Greco Catolică o operă destinată săracilor, care să reînvie tradiţia de odinioară a Blajului, cultivată, de-a lungul a 250 de ani, de vlădicii, cărturarii şi preoţii Bisericii prin nenumăratele fundaţii şi asociaţii bisericeşti.

În aceşti 20 de ani de viaţă, Asociaţia Caritas a devenit cea mai mare instituţie din cadrul Mitropoliei Greco-Catolice a Blajului, având un număr de aproximativ 100 de angajaţi, gestionând prin serviciile şi activitatea derulată peste două milioane de euro anual şi sprijinind, în diferite forme, prin cele 20 de proiecte şi iniţiative, peste 1.000 de persoane în fiecare an.

”Aşa cum îi stă bine Blajului şi bisericii sale, de a oferi exemplu şi a fi deschizător de drumuri pentru ceilalţi, Caritas Blaj a oferit suportul necesar ca şi în celelalte eparhii greco-catolice din ţară să fie semănat şi cultivat spiritul iubirii prin fapte; şi acolo Caritas a prins rădăcini adânci care dovedesc încă o dată trăinicia lucrului bine făcut, care vine de la Dumnezeu. (…) Caritas Blaj, în aceşti douăzeci de ani, a fost nu numai vocea săracilor, ci a fost şi vocea înaintaşilor şi întemeietorilor Blajului susţinând renaşterea învăţământului şi şcolii catolice la Blaj, după modelul celor de odinioară care au fost mărgăritarul cel mai de preţ al Bisericii şi naţiunii române din Transilvania. Caritas a construit cel mai nou edificiu şcolar din Blaj unde este găzduită cea mai veche şi mai prestigioasă instituţie de educaţie din Blaj, Liceul Greco-Catolic Sfântul Vasile cel Mare. La jubileul celor douăzeci de ani de existenţă ne dorim să beneficiem în continuare de har, pace, îndurare, ocrotire şi binecuvântare din partea Domnului nostru Isus Cristos prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, să rămânem fideli misiunii noastre încredinţate de Biserică şi să ne lăsăm inspiraţi de înaintaşii noştri, care au considerat că nici o jertfă nu e prea mare pentru a scoate naţiunea română din starea de obedienţă, slugărnicie şi sărăcie”, a spus Pr. Nicolae Anuşcă – director general.

Acest articol a fost citit de: 157 ori

Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj a fost nominalizată la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediţia 2017
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.