blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » A patra victorie la rând pentru echipa din „Mica Romă” în Champions League: Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse 3-2

A patra victorie la rând pentru echipa din „Mica Romă” în Champions League: Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse 3-2

Publicat în 07.02.2018 la ora 20:43

Volei Alba Blaj a obținut o victorie dramatică, după un meci de-a dreptul extenuant, în Champions League, la Sibiu, cu ASPTT Muhhouse, scor 3-2 (15-25, 25-21, 20-25, 28-26, 15-13) și a strâns 11 puncte în competiția supremă, având 4 succese în Grupa A, al cărui lider este. 

O calificare istorică în  Playoff 6 se poate tranșa în 22 februarie, când la Sibiu poposește Developres SkyRes RZESZOW.  O partidă dramatică, în care Blajul a fost condusă cu 1-0 și 2-1, dar a remontat, a egalat după un set patru dramatic și a împins confruntarea în setul decisiv, confruntarea fiind tranșată la tie-break! 

• Tie-break interzis cardiacilor!

În al cincilea set, Blajul a început perfect conducând cu 4-0, chiar dacă Vujovic a suferit o accidentare, în încercarea de a salva o minge! Mulhouse face primul punct la 0-5, dar nu renunță și strânge scorul la 5-8! Mingi pe muchie de cuțit, faze tranșate după arbitraj video și scorul ajunge la 8-10. Emoțiile sunt imense, însă Cleger rezistă și face 11-9, după ce campioana Franței a remontat de la 5-10! Tot cubaneza face 14-12 și aduce prima minge de meci, când iarăși e nevoie de revederea fazei la 14-12.

Reprezentanta României a ratat șansa de a tranșa calificarea, a pierdut un punct și trebuie să adune puncte în următoarele două întâlniri pentru a accede în Playoff 6 a Ligii Campionilor, cu Developres SkyRes RZESZOW (în 22 februarie, la Sibiu) și apoi la Zurich. Situația în grupă s-a complicat, dar Blajul rămâne lider, cu prima șansă de a temina grupa pe locul întâi, 

Partida de coșmar cu CSM București din Divizia A1 s-a translatat în primul set al confruntării din „Champions League” de la Sibiu pentru campioana României, ce s-a văzut depășite la toate capitolele. Muhlouse a condus în permanență, la diferențe considerabile, adjudecându-și fără emoții primit set, 25-15.

Setul secund a început la fel de prost pentru formația din „Mica Romă”, care a avut însă o revenire spectaculoasă, cu 6 puncte consecutive, de la 8-12, la 14-12. A fost momentul cheie al setului, cu amfitrioanele îndreptndu-se spre egalitate pe tabelă, deși Mulhouse s-a apropiat la 20-22.

Un echilibru s-a înregistrat în al treilea set, până la 8-8, când trupa lui Zakoc iar a coborât nivelul, oponentele profitând de prestația oscilantă a adversarelor. Mulhouse a fost în prim plan, ajungând la 20-15, în condițiile în care doar Nneka Oniejekwe mai opunea rezisteță la fileu, iar vizitatoarele s-au apărat fabulos.

• Setul patru, dramatic!

„Rezistența franceză” a continuat și în setul următor, când s-a mers cap la cap până la primul time-out tehnic, când Blajul avea avantaj minim. Dar de aici s-a înregistrat căderea și de la 10-7, oaspetele au reușit 7 puncte sucecsive, au răsturnat situație, au preluat inițiativa, iar la al doilea time-out tehnic conduceau cu 16-13! Publicul a încercat să le trezească pe Salaoru și compania, dar în zadar. Mulhouse a a avut nervii tari și s-a impus, cucerind toate punctele. Blajul s-a apropiat la 19-20 și 21-22, într-o ultimă încercare. Blajul a mai răsturnat iarăși scorul la 23-22, a avut minge de set, de a egala la seturi, dar Cleger a servit în fileu. Un set incendiar, un challenge, s-au făcut 25-24, dar iarăși egalitate. La 27-26, Blajul a avut a 4-a minge de set.

• Asistență record, spectacol în tribune

Peste 1900 de spectatori au fost prezenți în Sala „Transilvania”, tribunele fiind pline. Galeria Blajului a fost iarăși la înălțime avâdn un mesaj special pentru favorite: „Noi credem încă în VOI! Haide Volei Alba Blaj”. O atmosferă de mare meci, în setul secund făcându-și apariția celebrele valuri sud-americane create în tribune.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Ana Cleger, Nneka Oniejekwe, Aleksandra Crncevic – Marina Vujovic (libero); au mai jucat Lena Moellers, Selime Ilyasoglu, Lynda Morales, Slavina Koleva; Ramona Rus, Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Acest articol a fost citit de: 255 ori

A patra victorie la rând pentru echipa din „Mica Romă” în Champions League: Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse 3-2
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.