blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Ziua Şcolii Gimnaziale „Ion Bianu” Valea Lungă

Ziua Şcolii Gimnaziale „Ion Bianu” Valea Lungă

Publicat în 29.10.2016 la ora 10:30

scoala_ion_bianu_valea_lungaPorţile şcolii s-au deschis larg în ziua de 21 octombrie 2016, pentru că a fost o zi de mare sărbătoare, Ziua Şcolii „Ion Bianu” din Valea Lungă, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie.

Ca în fiecare an, la acest eveniment au participat, în calitate de invitaţi, oficialităţi, părinţi, foşti elevi şi, nu în ultimul rând, cadre didactice pensionate din şcoală. Programul a început la ora 10.00, cu primirea invitaţilor într-o atmosferă festivă, de către elevi îmbrăcaţi în frumosul strai popular. Cadrul festiv al şcolii a fost întregit prin expoziţii cu lucrări ale elevilor, având ca tematică toamna.
Sărbătoarea a debutat cu discursul doamnei directoare, Călina Comşa, care a oferită sfaturi preţioase elevilor:  „Să fiţi atenţi la gândurile voastre, pentru că ele vor deveni vorbe; să fiţi atenţi la vorbele voastre, căci ele vor deveni fapte; să fiţi atenţi la faptele voastre, căci ele vor deveni obiceiuri; să fiţi atenţi la obiceiurile voastre pentru că ele vă vor defini caracterul; să fiţi atent la caracterul vostru, pentru că el va fi destinul vostru”. Ne-am simţit onoraţi de prezenţa primarului comunei Valea Lungă, ing. Vasile Puşcă, care a sprijinit necontenit şcoala, atât în demersurile de modernizare, cât şi în activităţile şcolare şi extraşcolare.
Bineînţeles că a venit şi rândul micilor artişti, elevii şcolii noastre, care, sub îndrumarea cadrelor didactice, au pregătit un program artistic deosebit. Aplauzele au fost răsplata lor atunci când au recitat poezii şi au interpretat cântecele, toate având ca tematică şcoala şi învăţătura. Grupul folcloric format din elevii claselor gimnaziale au prezentat invitaţilor o şezătoare intitulată ”De la lume adunate şi înapoi la lume date”, prin care au demonstrat că tradiţiile şi obiceiurile sunt păstrate din generaţie în generaţie. Cu această ocazie, au fost premiaţi mesagerii folclorului local, dar şi profesori universitari, foşti elevi ai şcolii. Invitaţii au fost poftiţi apoi în curtea şcolii, unde avea loc târgul tradiţional de produse confecţionate de elevi. Micii meşteri au fost îndrumaţi de dascălii şcolii, părinţi, să creeze produse originale, iar efortul şi talentul lor nu au rămas nerăsplătite. Acest eveniment a fost cel mai aşteptat de către elevi, deoarece le-a oferit ocazia de a-şi dovedi creativitatea, dezvoltându-se spiritul întreprinzător şi competitiv.
La final, a fost completată Cartea de onoare a şcolii cu gânduri, impresii ale celor prezenţi la sărbătoare şi mesaje de suflet, care vor fi un izvor de încântare pentru generaţiile viitoare.
Mulţumim din suflet tuturor celor prezenţi la această sărbătoare, le dorim sănătate, bucurii şi o viaţă cât mai lungă. Considerăm că evenimentul a fost apreciat de toţi participanţii, iar felicitările se îndreaptă spre tot personalul şcolii, părinţi, comunitate locală, care s-au implicat în realizarea lui.

Prof. Camelia ROTAR

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 152 ori

Ziua Şcolii Gimnaziale „Ion Bianu” Valea Lungă
2 (40%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.