blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Ziua Națională a României sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Ștefan Manciulea” din Blaj

Ziua Națională a României sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Ștefan Manciulea” din Blaj

Publicat în 29.11.2017 la ora 22:12

1 Decembrie este o zi de sărbătoare, o zi în care ne îndreptăm gândul la făuritorii Unirii. Pentru a marca evenimentul, în data de 29 noiembrie 2017, elevii Liceului Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj, au organizat o activitate dedicată Zilei Naționale a României cu titlul „99 de ani de la Marea Unire”.

Activitatea a fost inițiată de către profesorii Ștefan Cătăuță, Cristina Savonea și Ioana Mărginean, în colaborare cu echipa managerială reprezentată de domnul director Ioan Marcu și doamna director adjunct Elena Drăgan. Programul s-a desfășurat în sala festivă și a reunit toate cadrele didactice și elevii liceului.

În prima parte a programului a fost vizionat un film documentar având ca temă Marea Unire. Anul 1918 a rămas în  istorie ca fiind anul în care s-a desăvârșit unirea tuturor românilor într-un singur stat. Prima provincie românească care s-a unit cu România a fost Basarabia. I-a urmat apoi Bucovina, iar la 1 Decembrie, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a proclamat unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Programul a continuat cu interpretarea unor cântece patriotice de către elevii liceului coordonați de prof. pr. Ștefan Cătăuță.

În încheierea activității elevii și cadrele didactice mânați fiind de mândria de a fi români  s-au prins într-o horă în curtea școlii, marcând astfel ideea de unitate.

Prof. Ioana Handrea

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 100 ori

Ziua Națională a României sărbătorită de elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Ștefan Manciulea” din Blaj
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.