blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită astăzi, 26 septembrie 2018, la Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” din Blaj

Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită astăzi, 26 septembrie 2018, la Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” din Blaj

Publicat în 26.09.2018 la ora 21:14

A devenit deja o tradiție ca Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj să promoveze diversitatea culturală și lingvistică a Europei, în data de 26 septembrie, când la nivelul Uniunii Europene se sărbatorește Ziua Europeană a Limbilor.

Manifestările culturale care au avut loc în această zi au avut drept scop:

• sensibilizarea elevilor faţă de importanţa învăţării limbilor străine, a plurilingvismului, în contextul globalizării informaţiei şi al unei mobilităţi crescânde a populaţiei;

• încurajarea învăţării pe întreaga durată a vieţii, la şcoală şi în afara acesteia;

• observarea influenţelor pe care la ora actuală ţările europene şi limbile străine le au asupra societăţii româneşti.

În sala multifuncțională a școlii elevii claselor V-VIII, coordonați de profesoarele de limbi străine Iulia Ciolan, Mihaiela Marcu, Brîndușa Cetean, Anca Andrea, Diana Istrate, au prezentat un moment artistic în limbile engleza, franceza și română. Pe lângă cântece, poezii și dansuri, elevii au realizat o călătorie în Europa, printr-o  prezentare powerpoint și au participat la un concurs de cultură generală.

Profesorilor de limbi străine le revine astfel un rol esenţial în construirea unei lumi a multilingvismului. Dozând corect competenţele lingvistice şi cele pedagogice, ei le pot trezi elevilor entuziasmul pentru cunoaşterea limbilor străine, care îi va însoţi pe tot parcursul vieţii.

Cele două proiecte Erasmus+  câștigate de școala noastră sunt încă un motiv în plus pentru investiția în educația multilingvistică a elevilor.

Purtător de cuvânt al școlii,
Prof. Mona-Carmen Cârnaț

Acest articol a fost citit de: 178 ori

Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită astăzi, 26 septembrie 2018, la Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” din Blaj
3.5 (70%) 2 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.