blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Zilele trecute, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a avut loc Conferință de lansare a Proiectului „Împreună reușim!”

Zilele trecute, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a avut loc Conferință de lansare a Proiectului „Împreună reușim!”

Publicat în 02.10.2018 la ora 22:12

Joi, 27 septembrie 2018, în Sala multifuncțională a Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din Blaj a avut loc Conferința de lansare a Proiectului „Împreună reușim!”, sub deviza „Prin cooperare, implicare și toleranță spre performanță!”, proiect finanțat cu suma de 30.185 de euro, de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Programul Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa.

Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR pe o perioadă de șapte ani (2014-2020), bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni  vor câștiga experiență și acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

Inițiatorul Proiectului este Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, pe acțiunea Cheie 1: proiecte de mobilitate școlară pentru cadre didactice. Proiectul va avea o durată de 19 luni, din 1.06.2018, până în 31.12.2019, fiind coordonat de directorul adjunct al instituției blăjene, prof. înv. pr. Mirela Bălău și are ca obiective:

 • Perfecționarea cadrelor didactice în utilizarea unor strategii de predare-învățare-evaluare inovatoare
 • Perfecționarea cadrelor didactice în tehnici și metode de muncă incluzivă
 • Îmbunătățirea competențelor interculturale ale cadrelor didactice
 • Reducerea disparităților cu privire la performanțele școlare (la Matematică, Limba Română, Limbi străine, Științe) între elevi din medii defavorizate
 • Creșterea capacității școlii de a opera la nivel european

Prin finanțarea obținută, 13 cadre didactice vor participa la cursuri de formare, cu o durată de 5-7 zile în diferite țări europene precum: Italia, Cehia,Grecia, Norvegia, Spania, Malta, Slovenia. Tematicile cursurilor vor fi:

 • Metode și tehnici moderne de predare ce dezvoltă competențe cheie
 • Proiectarea de lecții și activități diferențiate
 • Integrarea tehnologiei informației și comunicării (TIC) în lecții
 • Modalități de motivare a elevilor și de promovare a toleranței
 • Abordarea problemelor multiculturale
 • Managementul claselor
 • Evaluarea și asigurarea calității în educație

Cursurile vor conduce la dobândirea de bune practici pentru asigurarea calității în educație și la realizarea de noi proiecte Erasmus+. Rezultatele învățării vor fi integrate în activitatea curentă, curriculară și extracurriculară, începând cu anul școlar 2018-2019.

La Conferința de lansare, pe lângă echipa de proiect  au participat Prof. Livia Mureșan, viceprimar al municipiului Blaj, Prof. Laura Marinela Staicu, inspector școlar pentru proiecte educative la ISJ Alba, Prof. consilier Lucia Câmpean, directorul Grădiniței  „Lumea copiilor” din Blaj, alte cadre didactice din școală și din zona Blaj, părinți ai elevilor școlii, agenți economici și alți invitați.

Pentru mai multe informații privind Proiectul „Împreună reușim!”, puteți contacta echipa la e-mail: scoalatc.erasmus@gmail.com  și pe facebook: Proiect Erasmus+Împreună reușim – Școala Toma Cocișiu Blaj

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtătorul de cuvânt al școlii

Acest articol a fost citit de: 157 ori

5.0
01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.