blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Voluntari din America de Sud la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj

Voluntari din America de Sud la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj

Publicat în 22.01.2019 la ora 8:13

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj a avut ca oaspeți, între 27 noiembrie și  21 decembrie 2018, doi voluntari din America de Sud: Daniel Filipe Alkmin Carneiro din Brazilia și Miguel Sierra Montoya din Columbia.

Cei doi voluntari au organizat în școala noastră diferite activități în limba engleză cu elevii claselor V-VIII: prezentarea țărilor din care cei doi provin, a obiceiurilor și tradițiilor, jocuri didactice, cântece, concursuri pe diferite teme. Scopul acestor activități a fost de a îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleză ale elevilor noștri, dar și de a interacționa cu diferite culturi și naționalități care vor contribui la dezvoltarea lor personală.

În activitățile derulate, cei doi tineri s-au remarcat prin originalitate și creativitate, demonstrând pasiune și implicare.  Elevii i-au primit cu căldură pe Daniel și Miguel și au participat cu plăcere la toate activitățile desfășurate de aceștia, ba chiar l-au învățat pe Daniel (care experimentează pentru prima dată iarna) jocuri cu zăpadă. „Vii într-o țară pe care nu ai mai vizitat-o și te aștepți să-i înveți pe alții, dar în final tu ești cel care ai avut cel mai mult de învățat.” (Daniel Alkmin)

Acțiunea, Global Village, organizată în ultima zi de școală și la care au participat 6 voluntari internaționali, a creat un mediu multicultural, prin care elevii au fost familiarizați cu muzica, dansul și portul specific celor trei țări din care provin voluntarii (Brazilia, Columbia și Hong Kong).  La finalul activității, elevii s-au delectat cu mâncare tradițională pregătită de voluntari. (Prof. Iulia Ciolan)

„Este responsabilitatea tinerilor și deci și a mea de a contribui la modelarea viitorului societății în care trăim. Cred intr-o lume a păcii și vreau să am un rol pozitiv în crearea ei, folosind dialogul și educația ca arme. ” (Daniel Alkmin)

Nu este pentru prima dată când unitatea noastră de învățământ se bucură de prezența voluntarilor internaționali. În urmă cu doi ani, un voluntar din Hong Kong a desfășurat activități educative în școala noastră.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtător de cuvânt al școlii

Acest articol a fost citit de: 193 ori

5.0
01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.