blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj și-a adjudecat pentru a treia oară consecutiv trofeul „Cupa Ardealului”

Volei Alba Blaj și-a adjudecat pentru a treia oară consecutiv trofeul „Cupa Ardealului”

Publicat în 03.10.2016 la ora 15:04

afis-cupa-ardealul-2016După ce și-a adjudecat trofeul „ Cupa CSM Lugoj”, campioana Volei Alba Blaj a reuşit să câştige pentru a treia oară consecutiv „Cupa Ardealului” de la Tîrgu Mureş.

Formaţia condusă de Darko Zakoc a învins în ultimul act pe CSM Tîrgovişte, scor 3-1 (23-25, 25-23, 25-23, 25-23), cele două combatante anunţându-se şi în sezonul viitor principalele pretendente la titlul de campioană. „Ambele echipe ce au disputat finala au avut absenţe importante din efectiv, au fost formule inedite, însă s-a jucat un volei de bună calitate. Victoria este meritată şi se dovedeşte una de moral pentru noi. Suntem mulţumiţi de rezultatele bune din pregătiri. Se anunţă un campionat extrem de interesant, cu 6-7 echipe ce emit pretenţii la calificarea în play-off”, a spus preşedintele Sergiu Ştefănescu.

În competiţia din judeţul Mureş au fost acordate şi premii individuale două dintre acestea revenind jucătoarelor din „Mica Romă”, Ana Antoniejevic fiind desemnată cea mai bună coordoatoare, iar Nadia Ninkovic a fost aleasă cel mai bun centru, ambele voleibaliste fiind transferate în intersezon. Restul distincţiilor au fost oferite pentru Rodica Buterez (CSU Medicina Tîrgu Mureș) – cea mai de perspectivă jucătoare, Suzana Cebic (CSM Tîrgovişte) – cel mai bun libero, în vreme ce MVP-ul competiției a fost desemnat Ivana Djerisilo (CSM Târgoviște), fostă acum doi ani la Blaj. Ca şi la turneul de la Lugoj, Darko Zakoc a avut la dispoziţie pentru acest turneu doar 8 jucătoare: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Nada Ninkovic, Martina Samadan, Carmen Dârnescu şi Marina Vujovic. Au absentat Adina Salaoru, Ana Maria Berdilă şi Neka Onyejekwe prezente la naţionala României (3-0 în prima manşă a „barajului” cu Ungaria pentru calificarea la Campionatul European, iar Ana Grbac (Croaţia) şi Tatsiana Markevich (Belarus), prezente şi ele la echipele naţionale, se vor alătura lotului în această săptămână.

• Campioana, invincibilă în pregătiri!

Cu şase jocuri amicale câştigate, în care a pierdut un singur set, Volei Alba Blaj a încheiat şirul întâlnirilor de verificare înaintea startului viitorului campionat, meciul cu CSM Bucureşti din runda inaugurală, fiind programat pentru 15 octombrie, la Blaj. Jocurile din cadrul “Cupei Ardealul” au fost ultimele susţinute de voleibalistele blăjene în această perioadă, întrucât nu s-au găsit adversari pentru weekend, pentru “Cupa Blajului”, iar din acest motiv întrecerea a fost anulată. Asta pentru că majoritatea echipelor din prima ligă sunt angrenate în Cupa României, iar celelalte formaţii invitate, precum Ştiinţa Bacău sau CSM Tîrgovişte, au declinat prezenţa.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 22 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.