blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Volei Alba Blaj a transferat-o pe americanca Sherisa Livingston

Volei Alba Blaj a transferat-o pe americanca Sherisa Livingston

Publicat în 04.01.2013 la ora 11:44

Nou-promovata în Divizia A1, Volei Alba Blaj a reuşit o nouă lovitură pe piaţa transferurilor, ajungând la un acord cu americanca Sherisa Livingston (32 de ani, ce a mai jucat în România în sezonul 2008-2009 pentru Tomis Constanţa). Este a doua mutare importantă din intersezon, după înregimentarea internaţionalei argentiniene Josefina Fernandez (venită din ţara natală, de la GELP).

„Noi ne-am dorit să ne întărim lotul şi din din acest punct de vedere cred că am reuşit. Vrem să continuăm ascensiunea şi pentru aceasta aveam nevoie de achiziţii importante, prin care să mărim concurenţa”, a declarat Marius Macarie, antrenor Volei Alba Blaj.
*4 straniere în efectiv, pleacă Roxana Lupu!
Înfiinţată în 2011, gruparea din „Mica Romă” are planuri îndrăzneţe şi ţinteşte o participare la finele stagiunii în competiţiile continentale. Conform prezentării de pe blocaut.ro, Sherisa Livingston evoluează pe postul de „fals” şi a ajuns la Blaj de la formaţia austriacă Asko Linz Steg, alături de care a a fost prezentă în Cupa Cev, unde a fost eliminată în sferturi de Fenerbahce Istanbul.
Prima jucătoare de culoare din istoria clubului (32 de ani şi 1,87 metri înălţime) are o carieră impresionantă, jucând pentru numeroase formaţii, fiind un adevărat globetrotter. A îmbrăcat tricoul echipelor Leonas de Ponce (Puerto Rico), Anstelveen (Olanda), Valencianas de Junco (Puerto Rico), BNI 46 Patum (Indonezia), Tena Santeramo (Italia), Marmaris Genclik Spor (Turcia), 2004 Tomis Constanţa (România), Panellinos (Grecia), Carolina Gigantes (Puerto Rico), Hyundai Hillstate (Korea) şi Asko Linz Steg (Austria).
Campania ambiţioasă de achiziţii începută de Volei Alba Blaj încă dinaintea debutului pe prima scenă, când la echipă au sosit nu mai puţin de cinci jucătoare (Alice Kapelovies, Sandic, Stojkovic, Adriana Dudnic, Irina Alexandru), a continuat într-un mod spectaculos. Dintre acestea, patru sunt straniere (Bojana Stojkovic – Serbia, Marija Sandic – Muntenegru, Josefina Fernandez – Argentina, Sherisa Livingston – USA), iar pentru prima oară în istoria clubului, conducerea se poate lăuda şi cu transferul unei voleibaliste de culoare – Sherisa Livingston, jucătoarea de origine americană achiziţionată în acest moment.
În consecinţă, venirea americancei va provoca renunţarea la serviciile Roxanei Lupu, care a fost împrumutată în retur la Unic Piatra Neamţ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 329 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.