blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Vineri, 26 februarie: Emil Hurezeanu își prezintă la Blaj volumul ”Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”

Vineri, 26 februarie: Emil Hurezeanu își prezintă la Blaj volumul ”Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”

Publicat în 23.02.2016 la ora 13:18

PrintVineri, 26 februarie 2016, cu începere de la ora 18:00, Curtea Veche Publishing si Primăria Municipiului Blaj îi invită pe toţi iubitorii de carte bună la prezentarea volumului „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu.

Lansarea va beneficia de prezenţa autorului, un apropiat al vieţii culturale din „ Mica Romă”. Vor mai lua cuvântul Iren Arsene, directoare și cofondatoare a editurii Curtea Veche și jurnalistul Ion Moldovan. Evenimentul se va desfășura în Sala Mare a Primăriei din Blaj și va include o sesiune de autografe.

Volumul “Pe trecerea timpului” a fost cea mai căutată carte la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2015.

Cartea conține conține articolele publicate de jurnalistul Emil Hurezeanu în perioada 1996-2015 și ilustrează evoluția societății românești în ultimii 20 de ani. Analizele se referă la evenimente interne și internaționale și sunt scrise din perspectivă politică, socială, civică și culturală. Cartea pune în perspectivă cele mai importante evenimente interne și internaționale petrecute în ultimele două decenii și oferă cititorului instrumentele necesare pentru o interpretare realistă și logică, în același timp aducând previziuni referitoare la viitorul României. Cartea este scrisă cu o subtilă ironie, deja cunoscută publicului din emisiunile TV în care Emil Hurezeanu a fost realizator.

Volumul a fost lansat în Sibiu, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, și urmează lansări în Cluj-Napoca (26 februarie), Târgu Mureș (27 februarie), Constanța (2 martie) și București (3 martie).

Includerea Blajului pe lista marilor oraşe în care îndragitul jurnalist şi scriitor îşi lansează cel mai recent volum al sau nu este întamplatoare dat fiind ataşamentul său faţă de mica urbe de la confluenţa Târnavelor pe care a catalogat-o în repetate rânduri drept “ Roma quadrata a neamului românesc”.

De aproape un an, Emil Hurezeanu a fost fost numit ambasador al Romaniei în Germania, ţară în care a locuit în perioada ‘83-’90 fiind redactor al Radio Europa Liberă.

Acest articol a fost citit de: 56 ori

Vineri, 26 februarie: Emil Hurezeanu își prezintă la Blaj volumul ”Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *