blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Vara este anotimpul dedicat realizării investiţiilor edilitare la Blaj

Vara este anotimpul dedicat realizării investiţiilor edilitare la Blaj

Publicat în 26.06.2013 la ora 18:07

Chiar dacă tradiţional vara este anotimpul dedicat vacanţelor, investiţii importante în infrastructura şi în aspectul edilitar al municipiului se derulează în această perioadă la Blaj.

investitii-infrastructura-Blaj-varaAdministraţia publică locală nu intra în vacanţă! Obiectivul nostru e să profităm la maxim de un anotimp excepţional din punctul de vedere al lucrărilor de investiţii pe care le putem executa în oraş”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

 Cea mai importantă investiţie care se derulează în prezent în municipiul de la confluenţa Târnavelor poate raporta în prezent un procentaj de realizare de 30%. Acest lucru se concretizează practic în 10 kilometri de extindere realizaţi din totalul de 30 prognozaţi. Administraţia publică locală este în discuţii în prezent cu firma care execută lucrările de extindere a canalizării pentru o suplimentare a forţei de muncă prin crearea unei noi echipe de muncitori menite să accelereze ritmul de implementare al acestui proiect.

 Lucrările de modernizare a Pieţei Mari Agroalimentare, în ciuda unui uşor decalaj, sunt programate să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni.

 Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, edilii monitorizează în această perioadă  modernizarea străzilor Iazului şi Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole şi asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

 Pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor şi rigolelor, până în data de 15 iulie, se va turna un strat asfaltic nou.

 Şi lucrările de construcţie la cele două cămine culturale din Petrisat şi Mănărade sunt în grafic, urmând ca până la sfârşitul lunii septembrie acestea să fie finalizate. Doar anul viitor însa administraţia publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul şi aparatură necesară.

 Lucrările de modernizare la Parcul Timotei Cipariu sunt puţin întârziate din cauza ploilor înregistrate în ultima perioadă. În prezent se conturează aleile, se montează fântâna arteziană şi se construieşte un zid de sprijin care are de asemenea şi un rol estetic în proiectul de modernizare.

 La parcul din centrul localităţii Mănărade, deşi modernizarea a fost începută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosinţă în luna august. În prezent se lucrează încă la montarea aleilor, urmează iluminatul şi apoi gardul împrejmuitor.

 Rămâne deosebit de importantă în această perioadă şi activitatea Serviciului “Zone Verzi”. Pe tot parcursul verii vegetaţia necesită o activitate de cosire accelerată, plantele trebuie înlocuite acolo unde este cazul şi zonele verzi trebuie în permanenţă udate.

Acest articol a fost citit de: 561 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.