Rămâi conectat

Actualitate

Un minor de 17 ani a vrut să dea dea mită în sediul Poliţiei Blaj, pentru a nu-i fi confiscată varza cu care mergea la piaţă. Vezi ce pedeapsă a primit

Publicat

în

Un tânăr de 18 ani are dosar penal, după ce anul trecut a vrut să mituiască un poliţist din cadrul Poliţiei municipiului Blaj.

Infracţiunea s-a produs în 18 octombrie 2019, în sediul Poliţiei Blaj. Pentru că la data respectivă tânărul era minor, pedeapsa la care a fost condamnat pentru infracţiunea de dare de mită este cea de aplicare a măsurii educative a stagiului de formare civică pe o durată de 4 luni.

Aceasta constă în obligaţia de a participa la un program pentru a-l ajuta să înţeleagă consecinţele legale şi sociale la care se expune în cazul săvârşirii de infracţiuni şi pentru a-l responsabiliza cu privire la comportamentul său viitor.

Organizarea, asigurarea participării şi supravegherea pe durata cursului de formare civică, se va face sub coordonarea serviciului de probaţiune, fără a afecta programul şcolar sau profesional al acestuia. Tânărul a recunoscut fapta, iar Tribunalul Alba a pronunţat o decizie în 27 iulie 2020.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut în sarcina inculpatului că în data de 8 octombrie 2019 a oferit şi dat unui agentul de poliţie suma de 300 lei pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu referitoare la confiscarea surplusului de marfă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale conducătorului auto cu care era tânărul.

Poliţistul aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Cergău, la intrarea în satul Cergăul Mare, a oprit pentru control autoutilitara vizibil supraîncărcată cu marfă peste limitele legale.

Autoutilitara era condusă de H. Constantin şi îl avea ca pasager pe inculpatul C. Alexandru şi era încărcată cu varză. Fiind invitaţi la cântărirea mărfii, inculpatul a oferit agentului de poliţie suma de 200 lei pentru a nu fi sancţionaţi, acesta refuzând. În urma cântăririi s-a constatat un surplus de marfă de 1.745 kg, aducându-se la cunoştinţa tânărului că urmează să fie sancţionat contravenţional iar marfa excedentară va fi confiscată.

În jurul orei 12.45 inculpatul şi martorul H. Constantin s-au prezentat la sediul Poliţiei Blaj, unde C. Alexandru i-a dat agentului de poliţie suma de 300 lei introdusă în asigurarea autovehiculului, pentru a nu mai fi sancţionat şi a nu se dispune confiscarea mărfii.

În acel moment s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, după ce anterior agentul de poliţie formulase un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Hotărârea Tribunalului a rămas definitivă.

sursa: adevarul.ro

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Au început manifestările dedicate „Sărbătorii Libertății” – Blaj 2024. Vezi programul

Publicat

în

Ieri, 13 mai 2024, a început oficial „Sărbătoarea Libertății” Blaj 2024! În acest an, manifestarea, cunoscută și sub numele de „Zilele Blajului”, se desfășoară sub semnul bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu.

În perioada 13 -17 mai 2024, între orele 9:00 -18:00, la Palatul Cultural din Blaj, poate fi vizionată o expoziție de obiecte care i-au aparținut Crăișorului Munților, printre exponate aflându-se testamentul olograf, unul dintre fluiere, sabia și mantaua lui Avram Iancu. Filmul „Avram Iancu împotriva imperiului”, în regia lui Theo Thorn, va fi proiectat la Palatul Cultural din Blaj, vineri 17 mai 2024, de la ora 19:00. Intrarea este liberă și se va face pe bază de invitații, care se găsesc la Palatul Cultural. Vor fi prezenți, pentru o sesiune de întrebări și autografe, actorii Horea Fedorca și Sandu Pop (alias Văru Sandel), care au jucat în filmul lansat la începutul acestui an.

Pe Câmpia Libertății, în zilele de 18 și 19 mai 2024, vor fi proiectate cele 83 de producții audiovizuale realizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în cele 83 de expoziții etnografice din județul Alba, iar duminică, 19 mai 2024, va fi lansat albumului și arhiva „Alba Etnografică”, cu imagini de colecție, materiale audiovizuale, localizarea și datele de contact ale respectivelor expoziții.

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19:00, pe Câmpia Libertății, va avea loc un concert extraordinar pentru tineret, la care vor cânta Smiley, Carla’s Dreams, Îngeri și Corbi, Ravi, iar duminică, 19 mai, tot pe Câmpia Libertății, se va desfășura, de la ora 18:00, un spectacol folcloric extraordinar, printre artiștii care vor susține recitaluri aflându-se Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Niculina Stoican și Ionuț Fulea.

Program „Sărbătoarea Libertății” Blaj 2024

Luni-Vineri, 13-17 mai 2024 – Palatul Cultural Blaj

– orele 9.00-18.00, expoziție de obiecte personale ale Eroului națiunii române, Avram Iancu.

Vineri, 17 mai 2024 – Palatul Cultural Blaj

– ora 19.00, difuzarea filmului „Avram Iancu împotriva imperiului”, regizor Theo Thorn.

Sâmbătă, 18 mai 2024 – Câmpia Libertății

– ora 10.00, Alba Etnografică – difuzarea producțiilor audiovizuale realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba (singurul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună);

– ora 19.00, Concert extraordinar pentru tineret, cu Ravi, Îngeri și Corbi, Smiley, Carla’s Dreams; Prezintă: Andreea Bogdan.

Duminică, 19 mai 2024 – Câmpia Libertății

– ora 10.00: Alba Etnografică – difuzarea producțiilor audiovizuale realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba;

– ora 17.00: lansarea albumului și arhivei Alba Etnografică, în Anul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu (83 de expoziții etnografice în 67 de comune ale județului Alba);

– ora 18.00: Spectacol folcloric extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal, alături de: Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Niculina Stoican, Ionuț Fulea, Liliana Laichici, Alina Pinca, Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Leontina Fărcaș, Dorina Narița, Ina Todoran, Alexandra Băcilă,Adina Popa-Goga, Maria Uțiu, Daria Costea, Ioana Ciorea, Tulnicăresele din Avram Iancu, Albac, Gârda de Sus și Câmpeni, Grupul vocal tradițional Biieni din Biia, Grupul tradițional din Crăciunelu de Jos, Grupul vocal tradițional Sâncelenii din Sâncel, Ansamblul folcloric Banul Mihalcea din Mihalț, Grupul vocal Țarina al CupruMin Abrud, Grupul tradițional din Sălciua, Grupul vocal tradițional Izvoarele din Blaj; Prezintă: Iuliana Tudor.

Organizatori: Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Blaj, Palatul Cultural Blaj.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 47 de ani din Blaj reținut de polițiști, după ce a condus băut și a provocat un accident rutier pe strada Eroilor

Publicat

în

Duminică, 12 mai 2024, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Blaj au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Eroilor, din Municipiu, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 47 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate, iar ulterior a părăsit locul producerii evenimentului, fiind depistat, la scurt timp, de polițiști, pe raza localității Cistei, județul Alba.

În urma testării acestuia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Ursoaică cu trei pui, observați în zona Valea Vezii din Blaj. Cetățenii din zonă au fost avertizați prin mesaj RO-Alert

Publicat

în

ISU Alba a transmis mesaj de avertizare cetățenilor din Blaj, după ce în cartierul Valea Vezi a fost observată o ursoaică cu trei pui.

„A fost semnalată prezența a 4 urși (o ursoaică cu 3 pui) în Municipiul Blaj, Valea Vezii. A fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.

• Sfaturi care le-ar putea salva viața celor care dau nas în nas cu ursul

În primul rând, și poate cel mai important sfat, este să îți păstrezi, pe cât posibil, calmul. Da, este greu să te menții liniștit înt-o întâlnire cu un potențial vital extrem de crescut, însă trebuie să te mobilizezi, să tragi de câteva ori aer în piept și să fii cât poți de atent la comportamentul ursului.

Observă dacă animalul este agresiv, dacă este pur și simplu în trecere sau dacă mănâncă. Un alt sfat oferit de salvamontiști este următorul: indiferent de comportamentul ursului, încearcă să te retragi cu mișcări cât mai lente, cât mai ușoare și nu bruște, care ar putea fi percepute ca un semn de agresiune din partea ta.

La fel de important este să păstrezi contactul vizual cu animalul sălbatic, pentru a-i vedea mișcările, comportamentul. Evită, însă, pe cât posibil să îl privești țintă în ochi. Acest lucru poate fi interpretat de urs tot ca un semn de agresiune din partea ta.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj