blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Un investitor imobiliar intenționează să construiască un hipermarket în Blaj, pe un teren cu o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați

Un investitor imobiliar intenționează să construiască un hipermarket în Blaj, pe un teren cu o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați

Publicat în 31.07.2019 la ora 21:05

Un investitor imobiliar, proprietar pe o mare suprafață de teren din intravilanul Blajului, a depus spre avizare, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba, un proiect ce propune construirea unui hipermarket în municipiu.

Acesta prevede construirea unui hipermarket și construcții anexe interioare și exterioare (container, bufet imbiss și cort, container reciclare ambalaje, post trafo, bazin rezervă incendiu, copertine cărucioare), amenajări exterioare incintă (platformă parcare, spații verzi, drumuri, trotuare), amenajare accese rutiere, pietonale și racorduri la drumurile publice, instalații interioare și rețele/rețele tehnico-edilitare, amenajare împrejmuire teren, amplasare panouri publicitare și totem publicitar.

Potrivit aceleiași documentații, investiția ar urma să fie amplasată în strada Iuliu Maniu, nr. 101, pe un teren cu o suprafață de 17.506,00 metri pătrați.

Proiectul în cauză se referă la construirea unor spații comerciale de tip hipermarket parter înalt cu etaj parțial (P+1 parțial). Conceptul de funcționare al complexului comercial proiectat grupează mai multe zone principale cum ar fi: sala de vânzare, aleea tip mall cu spații de închiriat, dependințele destinate clienților, depozitul și aprovizionarea marfă, încăperile tehnice și cele administrative (etaj), precum și parcări, accese carosabile și pietonale, accese de aprovizionare.

Accesul în incintă se propune din strada Iuliu Maniu. Clădirea ar urma să aibă o structură tip cadre din beton armat prefabricat (stâlpi și grinzi), pereții de închidere fiind realizați din panouri de fațadă prefabricate. Imobilul este situat adiacent străzii Iuliu Maniu și străzii Iazului.

Accesul pietonal se realizează de pe ambele străzi și cel auto se realizează direct din strada Iuliu Maniu.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1580 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.