blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Un elev, de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, eliminat din Examenul de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Un elev, de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, eliminat din Examenul de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Publicat în 30.06.2017 la ora 14:34

Un număr de 72 de absolvenți, din județul Alba, au absentat astăzi, 30 iunie 2017, de la proba la alegere a profilului și specializării. Un elev de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, care a susținut proba la biologie, a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Înscriși la ultima probă a examenului de Bacalaureat, în Alba, au fost 2 504 de absolvenți. Vineri a avut loc ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2017, la alegere a profilului și specializării, iar candidații au putut opta pentru una dintre disciplinele – biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie și psihologie.

Candidații au susținut, luni și marți, proba la limba și literatura română, respectiv la limba maternă.

Miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului. Absolvenții de real au susținut proba la matematică, iar cei de uman la istorie.

Pe 5 iulie, până la ora 16,00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16,00 și 20,00.

Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Potrivit Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidaţii care sunt prinşi fraudând această evaluare nu vor mai avea dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni.

Elevii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.

În procesul de evaluare initiala a lucrarilor scrise si de rezolvare a contestatiilor, în cazul în care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obtinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneala rosie, de catre profesorii evaluatori, dupa ce este verificata concordanta cu borderourile individuale, si se semneaza de acestia. Nota finala se trece pe lucrare, în prezenta profesorilor evaluatori, de catre presedintele comisiei. Presedintele comisiei calculeaza nota finala, ca medie aritmetica cu doua zecimale a notelor acordate de evaluatori, fara rotunjire si semneaza.

În cazul în care diferenta între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori evaluatori numiti de presedintele comisiei. Nota rezultata în urma reevaluarii este nota care se trece pe lucrare si reprezinta nota finala. Sub nota semneaza cei patru evaluatori si presedintele comisiei. Numarul pachetului si numarul de ordine al lucrarilor care necesita a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiti anterior.

Dupa încheierea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, în comparatie cu cele acordate initial. În situatia în care se constata diferente de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie formata din alti doi profesori cu experienta, altii decât cei care au evaluat initial lucrarile în centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectând cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota finala a comisiei de contestatii.

Acest articol a fost citit de: 1171 ori

Un elev, de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, eliminat din Examenul de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă
3.8 (75%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.