blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Un bărbat din Valea Lungă a atacat cu toporul un poliţist şi a fost împuşcat de patru ori. Vezi cum s-a finalizat dosarul penal trimis în justiţie

Un bărbat din Valea Lungă a atacat cu toporul un poliţist şi a fost împuşcat de patru ori. Vezi cum s-a finalizat dosarul penal trimis în justiţie

Publicat în 06.11.2019 la ora 11:47

Decizia Judecătoriei a fost contestată de către inculpat, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Faptele pentru care este cercetat B. Ioan au avut loc în 31 mai 2018. Acesta este acuzat că, înarmat cu un topor, a ameninţat cu moartea o rudă şi un poliţist, acesta din urmă fiind nevoit să facă uz de arma din dotare pentru a-l opri pe bărbat.

Poliţistul a tras un foc de avertizare, însă pentru că agresorul nu a încetat cu ameninţările a fost nevoit să tragă patru focuri asupra lui, rănindu-l în membre şi abdomen. Transportat la spital, agresorul a fost salvat de către medici. S-a constatat că acesta are probleme psihice, iar în perioada respectivă nu şi-a luat medicamentele şi a consumat alcool.

Judecătoria Blaj a respins un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchet şi un bărbat de 55 de ani, din comuna Valea Lungă, care urma să fie condamnat la 900 de lei amendă penală pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Înarmat cu un topor, acesta a mers la locuinţa cumnatei sale cu intenţia de a o agresa, fiind nervos că l-a chemat să stea pentru câteva ore cu mama lui. Pe stradă, s-a întâlnit o martoră care l-a salutat şi l-a întrebat ce face. Inculpatul a ridicat toporul asupra acesteia şi i-a zis: „Ce vrei tu, că te omor!”. Martora i-a răspuns pe un ton normal, l-a întrebat unde merge cu securea, iar inculpatul i-a spus că merge la vale, la cumnata lui. Ajungând la imobilul din satul unde locuieşte ruda sa, bărbatul a încercat să spargă poarta cu toporul. La faţa locului, a sosit un poliţist chemat de către ruda bărbatului.

Observându-l pe agentul de poliţie care a coborât din maşină, agresorul s-a îndreptat spre acesta, l-a urmărit pentru a-l lovi cu toporul şi l-a ameninţat cu moartea. Poliţistul l-a somat să se oprească şi a executat un foc de armă în plan vertical. Bărbatul a continuat să se apropie, iar agentul de poliţie a executat patru focuri de armă, lovindu-l în picioare, în antebraţul stâng şi în abdomen. După ce a căzut la pământ, inculpatul a întins mâna să ia toporul de jos cu scopul de a-l lovi pe poliţist. Acesta a dat cu piciorul în topor pentru a-l îndepărta şi i-a strigat unei martore să-l ia din locul respectiv. În continuare, în timp ce echipajul ambulanţei îl punea pe targă, brăbatul recalcitrant le adresa injurii şi făcea scandal.

Pe lângă amenda penală de 900 de lei, procurorul a mai propus luarea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Judecătorul a considerat, însă, că pedeapsa nu a fost corect calculată de către procuror, apreciind că numărul minim al zilelor de amenă trebuie să fie de 180, ceea ce înseamnă 1.800 de lei. Ultimul cuvânt în această speţă îl va avea Curtea de Apel Alba Iulia.

sursa: adevarul.ro

Acest articol a fost citit de: 889 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.