blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Un bărbat din Cergău a murit în somn din cauza unor răni la mână provocate cu un briceag de fratele său

Un bărbat din Cergău a murit în somn din cauza unor răni la mână provocate cu un briceag de fratele său

Publicat în 22.02.2016 la ora 16:08

masina-medicina-legalaUn caz tragic s-a petrecut, joi, 18 februarie 2016, în satul Lupu – comuna Cergău. Un bărbat în vârstă de 55 de ani din localitate a decedat în somn, din cauza unor lovituri cu cuțitul aplicate în mâna stângă de fratele său în vârstăde 62 de ani.

Agresorul a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22 februarie, să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Se pare că totul s-a petrecut în urma unei conflict spontan între cei doi frați care locuiau în aceeași curte. În acea după-amiază de joi, după câteva pahare de băutură și discuții, cei doi au început să se certe. Într-un gest necugetat, bărbatul de 62 de ani a luat un briceag cu care a aplicat două lovituri în mâna stângă a fratelui său mai mic. Ignorând faptul că sângera, victima s-ar fi dus să se culce, decizie care s-a dovedit a-i fi fatală. Din cauza că a pierdut prea mult sânge, bărbatul a murit în somn. Trupul său neînsuflețit a fost găsit de un vecin, care a cerut imediat ajutor la 112.

UPDATE: Bărbatul din Alba, acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce i-a aplicat fratelui său două lovituri de briceag în brațul stâng, va fi cercetat sub control judiciar, Tribunalul Alba respingând, luni, cererea procurorilor de arestare preventivă.

Instanța a respins cererea de arestare preventivă și a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată de procurori în 48 de ore. În acest caz, contestația se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vasile Isailă din comuna Cergău, județul Alba, a fost reținut duminică de procurorii de pe lângă Tribunalul Alba. În urma cercetărilor s-a constatat că acesta, pe fondul consumului de alcool, i-a aplicat fratelui său, prin haină, două lovituri de briceag. Cel din urmă a decedat, în somn, din cauza hemoragiei. Infracțiunea s-a comis joi seara.

Potrivit unor surse judiciare, infracțiunea s-a produs cu praeterintenție, iar Vasile Isailă nu a urmărit să cauzeze moartea fratelui său și decesul nu s-ar fi produs dacă cel din urmă s-ar fi prezentat la o unitate medicală. Ambii au consumat alcool.

Redăm, pe scurt, soluția publicată pe portalul instanței.

”În baza art. 227 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Isailă Vasile. În baza art. 227 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 211 Cod procedură penală şi art. 202 Cod procedură penală ia faţă de inculpatul ISAILĂ VASILE …. măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 22.02.2016 şi până la 21.04.2016. În baza art. 215 alin. 1 Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul Isailă Vasile trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  1. a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
  2. b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei;
  3. c) să se prezinte la Organul de Poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de programul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului Isailă Vasile ca pe durata controlului judiciar să nu depăşească limita teritorială a României. Desemnează ca organ de supraveghere a respectării măsurii controlului judiciar, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba – Biroul Supravegheri Judiciare”.

Acest articol a fost citit de: 576 ori

Un bărbat din Cergău a murit în somn din cauza unor răni la mână provocate cu un briceag de fratele său
4.5 (90%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *