blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Un bărbat din Blaj a fost surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea lemne din Pădurea Mănărade

Un bărbat din Blaj a fost surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea lemne din Pădurea Mănărade

Publicat în 18.02.2013 la ora 21:19

Un bărbat din municipiul Blaj riscă un dosar penal pentru furt calificat, după ce a fost surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea lemn pentru foc din Pădurea Mânărade.

Bărbatul conducea un atelaj cu tracţiune animală şi a fost observat la sfârşitul săptămânii trecute de un echipaj de jandarmerie care acţiona pentru depistarea faptelor de tăiere ilegală de arbori. Acesta nu a fost în măsură să justifice potrivit normelor incidente în domeniu material lemnos pe care îl transporta. Mai mult, a încercat să-şi ascundă fapta şi să testeze vigilenţa jandarmilor prezentând o autorizaţie emisă în anul 2012, care expirase.

Verificările jandarmilor au fost făcute în prezenţa pădurarului responsabil şi au confirmat tăierea ilegală a 4 stejari, fără marcă silvică. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia ocolului silvic competent teritorial până la definitivarea cercetărilor, iar prejudiciul cauzat este în curs de estimare.

Suspectul a fost identificat ca fiind Octavian E. (51 de ani), domiciliat în municipiul Blaj, iar pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de furt calificat. Totodată, atelajul hipo, un topor şi un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 278 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.