blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Un bărbat de 63 de ani din satul Lupu, comuna Cergău, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Un bărbat de 63 de ani din satul Lupu, comuna Cergău, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Publicat în 26.06.2017 la ora 9:43

Isăilă Vasilie și-a înjungiat fratele de două ori în mână, iar rănile i-au provocat acestuia moartea.

Nenorocirea a avut loc în februarie 2016. Cei doi fraţi care locuiau în aceeaşi curte s-au apucat de băut iar din vorbă în vorbă au început să se certe. La un moment dat, unul dintre barbaţi a scos un briceag cu care şi-a lovit, de două ori, fratele de 55 de ani în mâna stângă. Victima s-a dus să se culce, fără să-și dea seamă de gravitatea situației. A adormit, iar în somn, din cauza pierderilor mari de sânge, a decedat. Agresorul a fost reținut de Parchet, iar, ulterior, a fost arestat preventiv timp de o lună de zile. Inculpatul este judecat, în prezent, sub control judiciar.

Bărbatul a fost trimis în judecată în urmă cu aproximativ un an pentru comiterea infracțiunii de omor, pedeapsă pentru care risca cel puțin 10 ani de închisoare. Tribunalul Alba a schimbat încadrare juridică a faptei în lovituri cauzatoare de moarte. Deși Codul Penal prevede o pedeapsă minimă de 6 ani, care se majorează cu o pătrime dacă victima este un membru al familiei, Isăilă Vasile a fost condamnat, în final, la 4 ani după gratii. Inculpatul a recunoscut fapta și nu este recidivist. Bărbatul mai trebuie să plătească statului 3.380 lei cheltuieli judiciare.

”Confiscă de la inculpat un cuţit tip briceag cu plăsele din plastic de culoare portocalie cu maro, dimensiune totală 20 cm, lamă ruptă 3,5 cm şi mânerul de 11 cm, folosit la săvârşirea infracţiunii. Restituie aparţinătorilor victimei următoarele obiecte: – unghieră, un toc pentru cuţit din piele de culoare maro, cuţit tip briceag de dimensiune de 20 cm din care 9 cm lamă şi 11 cm mânerul din plastic de culoare alb cu inserţii maro, fluier din plastic de culoare verde. Restituie inculpatului Isăilă Vasile un cuţit cu plăsele din plastic de culoare neagră cu motive florale având dimensiunea totală de 25 cm din care lama din metal 14 cm, respectiv mânerul 11 cm. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR şi încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice”, se susține în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba, din 20 iunie 2017. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 505 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.