blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a căzut într-un șanț din Blaj și a ținut traficul rutier blocat peste 8 ore

Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a căzut într-un șanț din Blaj și a ținut traficul rutier blocat peste 8 ore

Publicat în 17.01.2013 la ora 19:26

Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a ajuns într-un șanț de pe strada Simion Bărnuţiu, în urma unei manevre greșite a șoferului corelată cu poleiului de pe carosabil.

Potrivit ISU Alba și reprezentantului Gărzii de Mediu Alba, comisar şef Dănuţ Hălălai, nu au fost victime și nu a existat niciun moment pericolul unei explozii. De la ora 7.00 dimineață și până la ora 15.30 specialiștii au intervenit la fața locului în vederea degajării drumului și reluării traficului în condiții de siguranță, circulația fiind deviată pe străzile adiacente. S-a reușit în cele din urmă mutarea încărcăturii din camionul blocat în șanț, în alt mijloc de transport și tractarea acestuia în afara carosabilului.

Reprezentantul Gărzii de Mediu Alba a mai declarat că încărcătura nu s-a împrăştiat, nefiind astfel afectat în niciun fel mediul înconjurător.

Potrivit ISU, Garda de Intervenţie Blaj a fost solicitată să intervină în această dimineaţă, la ora 7.04, pe raza municipiului Blaj, la un accident rutier, în care un TIR încărcat cu azotat de amoniu care a părăsit partea carosabilă. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD pentru izolarea zonei şi asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

“Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada Simion Bărnuţiu din Blaj un autotractor a ieşit în şanţul din partea dreaptă a carosabilului.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, care a constatat că R.I.C., de 39 de ani, din Petroşani, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autotractor în direcţia Sîncel – Blaj, la intrarea în municipiul Blaj, pe strada Simion Bărnuţiu, într-o curbă la dreapta, pe un sector de drum în pantă, a pierdut controlul asupra autovehiculului şi a intrat cu roata dreaptă faţă a autotractorului în şanţul din partea dreaptă, oprindu-se  într-un capăt de pod din beton, fără a se răsturna.

În urma coliziunii cauciucul dreapta faţă a autotractorului a explodat, rezervorul de combustibil s-a fisurat  iar o parte din motorină s-a scurs în şanţul în care a intrat autotractorul.

Având în vedere faptul că autotractorul transporta 24 de tone cu saci de azotat de amoniu, s-au luat măsuri pentru izolarea locului producerii evenimentului şi devierea circulaţiei pe o rută ocolitoare.

Încărcătura a rămas intactă, fără să existe vreun pericol de explozie.

În urma demersurilor efectuate, iniţial nu s-a reuşit scoaterea autotractorului cu semiremorcă din şanţ, fapt pentru care societatea căruia îi aparţinea autotractorul, a trimis la faţa locului un alt mijloc de transport care a preluat încărcătura.

Acest articol a fost citit de: 232 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.