blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Trei minori și un adult din Blaj au fost sancționați de jandarmi după ce au fost prinși pescuind fără permis pe Târnava Mare

Trei minori și un adult din Blaj au fost sancționați de jandarmi după ce au fost prinși pescuind fără permis pe Târnava Mare

Publicat în 31.07.2013 la ora 11:21

pescuit-tarnava-marePatru persoane din Blaj au fost surprinse de un echipaj de jandarmerie care patrula marţi, 30 iulie 2013, pe malul râului Târnava Mare. Cele patru pescuiau, deşi nici una nu avea permis de pescuit şi, în consecinţă, au fost sancţionate contravenţional.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “este vorba de trei minori şi un bărbat de  bărbat în vârstă de 43 de ani care au motivat lipsa documentelor legale prin faptul că le-au uitat acasă.

Minorii au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris şi îndrumaţi ca pe viitor, să respecte prevederile O.U.G. 23/2008 pentru a avea acces la resursele acvatice vii. În baza aceleiaşi ordonanţe de urgenţă, Gheorghe L. (43 de ani), care nu este la prima abatere de acest fel, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 300 de lei.

Jandarmeria Alba atrage atenţia pescarilor că acţiunile jandarmeriei pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor  care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.”

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 437 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.