Rămâi conectat

Actualitate

Tineri din Blaj sancţionaţi de jandarmi pentru consum de băuturi alcoolice într-un loc public

Publicat

în

jandarmeria3 tineri din municipiul Blaj au fost sancţionaţi de jandarmi după ce au fost surprinşi consumând băuturi alcoolice într-un loc public.

Identificaţi ca fiind Andrei L. (34 de ani), Zabar L. (18 ani) şi Viorel V. (18 ani), toţi din Blaj, cei trei se aflau luni, 22 iunie, la ora 17.00, în Parcul Piaţa 1848 din localitate şi consumau alcool. Au fost observaţi de un echipaj de jandarmerie, li s-a explicat că fapta lor constituie contravenţie şi au fost sancţionaţi cu câte un avertisment scris. Totodată li s-a atras atenţia că dacă repetă un astfel de gest riscă să fie amendaţi cu până la 500 de lei.

Având în vedere că pe timpul verii se înregistrează o mai mare incidenţă a acestor cazuri decât în restul anului, precizăm că, potrivit prevederilor legale, consumul de băuturi alcoolice în locuri precum: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consum, prin hotărârea conducerii locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, iar cei care încalcă aceasta interdicţie risca să fie sancţionaţi”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

FOTO: ARHIVĂ

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Actualitate

Spitalul Municipal Blaj colectează de la populație deșeurile provenite din medicamente neutilizate

Publicat

în

Spitalul Municipal Blaj colectează de la populație deșeurile provenite din medicamente neutilizate și/sau expirate, în fiecare zi de miercuri, între orele 12:00 -14:00, conform instrucțiunii Ministerului Sănătății nr. 6226/2024.

Recipientele de colectare se găsesc la Poarta Spitalului Nou, strada Poet Andrei Mureșanu, Nr. 16.

Se colectează: medicamente cu termenul de valabilitate depășit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente care au recipientele deteriorate, medicamente retrase de pe piață.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice, vizitați de către preotul și credinciosii Parohiei Blaj I, în Duminica Floriilor

Publicat

în

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim a constituit un prilej de bucurie duhovnicească pentru beneficiarii ocrotiți la Căminul pentru persoane vârstnice din municipiul Blaj, aflat pe raza administrativă a parohiei Blaj I. La ceas de seară, după săvârșirea Deniei, am poposit, alături de grupul coral al parohiei Blaj I, în mijlocul celor care își duc traiul zi de zi la acest așezământ social.

La inițiativa doamnei preotese Mihaela Horvat (asistent social în cadrul centrului social), vârstnicii au cântat „La mulți ani” și au rostit alese urări de bine, cu ocazia zilei onomastice. În continuare, grupul coral al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, coordonat de doamna preoteasă Dorina Gînța, a interpretat un buchet de pricesne specifice acestei perioade a Postului Mare. La rândul lor, două bunicuțe au surprins în mod plăcut prin priceasna „Sub o salcie pletoasă”, amintindu-și de perioada frumoasă în care se aflau alături de toți cei dragi la casele lor și de clipele înălțătoare petrecute în parohiile din care provin.

În continuare, am oficiat un serviciu religios în care am rostit rugăciuni pentru sănătatea celor prezenți, vorbindu-le la final despre importanța Săptămânii Sfintelor Pătimiri și despre semnificația evenimentelor petrecute în urmă cu două mii de ani. Întreaga activitate s-a desfășurat în incinta așezământului, într-o atmosferă deosebită. La finalul vizitei, beneficiarii au primit daruri și produse tradiționale, majoritatea celor prezenți având lacrimi în ochi, fiind vizibili emoționați.

Pr. paroh Florin Octavian Gînța

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 28 de ani reținut de polițiștii din Blaj, după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, fără a avea permis

Publicat

în

Duminică,  28 aprilie 2024, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 28 de ani, din comuna Maglavit, județul Dolj, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Acesta a fost depistat, în seara zilei de 27 aprilie 2024, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea un autoturism, pe raza Municipiului Blaj, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul condus de tânăr avea autorizația provizorie de circulație expirată.

În cursul zilei de azi, 29 aprilie 2024, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Blaj Info și pe GOOGLE NEWS

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din Zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea Ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

blajinfo, stiri blaj, informatii blaj