blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Stratusmob Blaj, cea mai mare societate de prelucrare a lemnului din Alba, a intrat oficial în faliment

Stratusmob Blaj, cea mai mare societate de prelucrare a lemnului din Alba, a intrat oficial în faliment

Publicat în 29.03.2013 la ora 11:14
Cea mai mare societate din Alba în domeniul prelucrării lemnului a ajuns, oficial, în faliment. Curtea de Apel Alba Iulia a constatat joi, 27 martie 2013, retragerea recursului la decizia pronunţată în ianuarie de Tribunalul Alba. Recursul a fost promovat de unul dintre creditori, care, în final, a renunţat la judecată.
Rămânerea definititvă a sentinţei Tribunalului înseamnă declanşarea procedurii falimentului, respectiv vânzarea activelor pentru recuperarea datoriilor. Societatea este în insolvenţă din anul 2009, dar planul de reorganizare nu a dat rezultatele scontate. Secţia de mobilă a fost închisă, fiind păstrată doar secţia de placaj cu aproximativ 250 de angajaţi. Falimentul presupune închiderea secţiei şi trimiterea oamenilor în şomaj. Datoriile societăţii sunt foarte mari: 39 de milioane de lei, adică aproape 9 milioane de euro. Lichidator al societăţii Stratusmob Blaj este firma “Expert Insolvenţa” Hunedoara. Fabrica de mobilă a fost închisă în principal din cauza crizei economice. Mobilierul din lemn masiv, mai scump decât cel din PAL, era exportat în multe ţări europene. Criza a făcut ca lumea să nu mai fie interesată de mobila scumpă ci să o prefere pe cea ieftină, chiar dacă are o durată de viaţă mai scăzută.
FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 964 ori

Un Comentariu la Stratusmob Blaj, cea mai mare societate de prelucrare a lemnului din Alba, a intrat oficial în faliment

  1. anion Răspunde

    30.03.2013 la 14:45

    Situatia e groasa rau. Dar cineva va avea grija sa se reinfiinteze o alta societate care sa beneficieze pe o perioada determinata de facilitatile financiare puse la dispozitie de catre “stat”. Asa se va intampla si cu Rexroth-Bosch unde se obseva deja miscari de acest gen. Cand statul nu va mai participa isi vor lua catrafusele si vor pleca, mai la est sau mai la sud. Sa dea Dumnezeu insa sa se intample cat mai tarziu, pentru oamenii simpli nu pentru altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.