blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Politică » Staicu Laura Marinela, consilier local ALDE Blaj: „Nu m-am aflat la lansarea Partidului Pro-Romania în calitate de membru”

Staicu Laura Marinela, consilier local ALDE Blaj: „Nu m-am aflat la lansarea Partidului Pro-Romania în calitate de membru”

Publicat în 02.06.2017 la ora 15:20

Ca urmare a declaratiilor domnului președinte Lazar Ioan, publicate în cotidianul „Unirea”, la data de 31 mai 2017, privitoare la masurile pe care le va lua impotriva mea, ca o consecinta a participarii mele la festivitatea de lansare a partidului Pro-Romania, a domnului Daniel Constantin, tin sa precizez urmatoarele:

Conform singurului Statut ALDE, aflat in vigoare pana la data pronuntarii sentintei privind validarea Congresului ALDE si, implicit a noului Statut, sanctiunile impotriva membrilor ALDE se iau in cazul nerespectarii prevederilor Art.13 si in conformitate cu Art. 18 din statutul sus amintit, pe care-l cunosc foarte bine si nu l-am incalcat in niciun fel.

Sper, ca in momentul validarii Congresului ALDE sa-mi fie respectat dreptul la informare si, ca membru al acestui partid, sa-mi fie adus la cunostinta noul Statut. Altfel, orice declaratie sau acuzatie pe acest subiect, este nefondata.

Sunt convinsa ca domnul Lazar, in calitate de presedinte de partid si membru in Biroul National ALDE, este constient de responsabilitatea pe care i-o confera aceste functii, asa incat actiunile si declaratiile dansului vor respecta in viitor atat deontologia cat si cadrul legal.

In ceea ce priveste pozitia mea, vis-à-vis de prezenta la lansarea Partidului Pro-Romania, mentionez ca am fost incantata sa dau curs invitatiei de participare la eveniment. Nu m-am aflat acolo in calitate de membru al noului partid, ci in calitate de simpatizant al unor oameni cu inalta tinuta morala, pe care am avut onoarea sa-i am o vreme colegi. Sper si cred despre dansii ca vor reusi sa faca acea politica “altfel”, atat de necesara Romaniei.

Sunt in prezent membru si lider al echipei ALDE in zona Blaj si am alaturi de mine oameni deosebiti, cu valori morale bine definite. Niciunul dintre noi nu am intrat in politica vânând functii sau favoruri, iar politica “pumnului in gura” nu ne sperie si nu ne defineste.

Personal, cred cu toata taria in libertatea de gandire si de exprimare a fiecarui individ, iar in momentul in care voi constata ca politica partidului al carui membru sunt, imi incalca mie sau colegilor mei acest drept, voi demisiona fara regrete.

Deocamdata, imi asum dreptul de a sanctiona prin replica (asa cum am mai facut-o), orice afirmatie nepoliticoasa sau licentioasa in presa, a domnului Lazar Ioan, care, prin calitatea sa de presedinte de organizatie politica judeteana, ar putea aduce atingere imaginii mele, echipei pe care o reprezint sau oamenilor care ne-au votat in Campaniile electorale.

Staicu Laura Marinela

Presedinte al Biroului Politic Local ALDE Blaj
Consilier local ALDE in Consiliul Local al Municipiului Blaj

Acest articol a fost citit de: 160 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.