blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Șoferul care a provocat accidentul de circulație în care au decedat fostul primar din Sîncel și soția acestuia a fost trimis în judecată

Șoferul care a provocat accidentul de circulație în care au decedat fostul primar din Sîncel și soția acestuia a fost trimis în judecată

Publicat în 23.06.2017 la ora 9:05

Șoferul în vârstă de 22 de ani care a provocat un accident rutier în care a decedat un fost primar al comunei Sîncel și soția acestuia a fost trimis în judecată la Judecătoria Blaj.

Mikloș Geza Alexandru este acuzat de ucidere din culpă, infracțiune pentru care riscă până la 7 ani de închisoare. Dosarul a fost înregistrat în 16 iunie 2017 și urmează să ajungă la instanța de ”cameră preliminară”, care va decide în legătură cu legalitatea administrării probelor în faza de urmărire penală. Tragedia a avut loc în 6 august 2016 pe strada Mihai Eminescu din Sîncel.

Șoferul, cu domiciliul în comuna Stremț, în timp ce conducea un autocamion înmatriculat în Alba, pe direcția Târnăveni – Blaj, a pierdut controlul asupra autoheviculului și i-a acroșat doi vârstnici în vârstă de 78, respectiv 71 de ani, care se deplasau pe trotuar. Gheorghe Lațiu și soția acestuia au murit pe loc. Cei doi se plimbau pe trotuar și se aflau în faţa primei case de la intrarea în sat, la circa o sută de metri distanţă de locuinţa lor, când autocamionul a ieşit de pe şosea, a ajuns în rigolă și apoi pe trotuar. Cei doi soți mergeau spre grădina lor de legume și erau căsătoriţi de 50 de ani.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Mikloș Geza Alexandru a declarat polițiștior, după producerea accidentului, că ar fi avut o defecțiune la camion, o explozie a unei anvelope. Gheorghe Laţiu a fost primar al comunei Sâncel până în 2012, timp de două mandate şi a fost cel care a înfiinţat grupul vocal „Sîncelenii”. În momentul impactului, el şi soţia sa se aflau la intrarea în sat, la aproximativ o sută de metri distanţă de locuinţa lor. Până la pronunțarea unei decizii definitive în dosar, inculpatul Mikloș Geza Alexandru beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 2272 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.