blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj prezentă la „Cel mai mare 100!”, într-un record de Guinness Book

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj prezentă la „Cel mai mare 100!”, într-un record de Guinness Book

Publicat în 05.10.2018 la ora 20:49

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, între orele 09.30-13.00, 50 de elevi și 3 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, s-au reunit cu alte mii de copii, tineri și adulți din peste 30 de localități din România, pentru a intra în Cartea Recordurilor (Guinness Book), prin formarea împreună a hărții României  cu numărul 100 în interior, în Anul Centenar 2018.

Pentru a pune în scenă acest record uimitor, participanții au îmbrăcat pelerine negre iar cei care au marcat cifra 100, pelerine albe. La finalul activării recordului mondial, cu ajutorul șepcuțelor colorate în roșu, galben și albastru, s-a format Tricolorul pe harta României, într-un moment memorabil pentru toți cei prezenți.

Denumirea oficială a recordului este „Largest human image of a country/continent”.  Asociația  11 even, organizatorul acestui eveniment, a pregătit atât pe parcursul zilei de 29 septembrie dar și în 30 sptembrie o serie de activități sportive pentru toate vârstele. Scena Bucurie în mișcare a găzduit în după amiaza zilei de 29 septembrie un extraordinar concert Subcarpați, pentru a marca atingerea acestui record de către cei prezenți.

La final, toți participanții au primit diplome de felicitare pentru participarea în cadrul Proiectului „Cel mai mare 100!”.

„La Alba Iulia, pe platoul de șanț de la Poarta IV a intrării în Cetate, s-a scris o pagină de istorie: „Cel mai mare 100!” – Record Guinness Book. O viață întreagă voi mărturisi cu mândrie:„Și eu am fost la Alba Iulia!”. (Prof. Mona-Carmen Cârnaț – Consilierul educativ al școlii).

Prof. Mona-Carmen Cârmaț
Purtătorul de cuvânt al școlii

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 138 ori

5.0
01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.