blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a obținut certificarea de „Școală Europeană – 2019”

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a obținut certificarea de „Școală Europeană – 2019”

Publicat în 18.05.2019 la ora 16:46

Munca de patru ani în derularea proiectelor europene a fost recompensată pentru Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” prin obținerea  Certificatului „Şcoală Europeană  – 2019”, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti  la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.  

Competiția s-a adresat tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Competiția a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Pentru ediția 2019 și-au putut depune candidatura unitățile de învățământ preuniversitar implicate, în perioada septembrie 2016 – iulie 2019, în activități sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene.

Odată obţinut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. În acest sens, trebuie să dezvolte în continuare noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din UE, iar managementul trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

Certificarea școlilor cu titlulȘcoală Europeană” le conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide. Unitățile de învățământ declarate câștigătoare vor primi certificatul „Şcoală Europeană – 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări.

Tradiția proiectelor europene este continuată în acest an școlar prin implementarea  a două proiecte Erasmus +: „Împreună reușim” și „Human Rights and Citizenship.”

„Titlul de Școala Europeană obținut de școala noastră, drept recunoaștere a implicării în proiecte europene numeroase și consistente, profitabile pentru elevi și cadre didactice, certifică experiența bogată a școlii  în derularea proiectelor internaționale cu finanțare europeană, dar și preocuparea permanentă pentru îmbunătățirea calității educației furnizate elevilor nostri.  De altfel, racordarea actului educațional oferit de școala noastră la standardele educaționale europene, reprezintă una dintre direcțiile strategice de dezvoltare a școlii. Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” este singura școală gimnazială din județul Alba care a obținut în anul 2019 acest certificat și singura școală din zona Blaj care deține un astfel de certificat” a declarat Consilierul educativ al școlii prof. Mona-Carmen Cârnaț.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1091 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.