blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a câștigat un grant, în cadrul Programului European Erasmus+, în valoare de peste 30.000 euro

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj a câștigat un grant, în cadrul Programului European Erasmus+, în valoare de peste 30.000 euro

Publicat în 04.06.2018 la ora 18:25

Proiectul „Împreună reușim!” a obţinut 89 de puncte din 100 posibile, Școala Gimnazială ,,Toma Cocișiu” Blaj fiind singura din județul Alba care a câștigat un grant pentru mobilități în domeniul educației școlare în această etapă. Prin finanțarea obținută în cadrul proiectului, 13 cadre didactice ale școlii vor participa la cursuri de formare, cu o durată de 5 – 7 zile, în diferite țări europene.

În data de 29 mai 2018, Agenția Natională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a publicat pe site-ul instituției rezultatele selecţiei proiectelor de mobilitate în domeniul educației școlare, Acțiunea Cheie 1, depuse în cadrul Programului European Erasmus+, la termenul limită de 1 februarie 2018.

Erasmus+ este un program al Uniunii Europene cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 – 2020). Acesta își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități pentru tineret sau sport.

Din cele 551 de proiecte depuse, au fost aprobate 110, iar cinci se află pe lista de așteptare. Printre instituțiile câștigătoare, pe un loc fruntaș, cu 89 de puncte din 100 posibile, se situează Școala Gimnazială ,,Toma Cocișiu” din Blaj, condusă de director Prof. dr. Alina Maria Dulău, cu proiectul ,,Împreună reușim!”. Trebuie subliniat faptul că această instituție este singura din județul Alba care a câștigat un grant pentru mobilități în domeniul educației școlare în această etapă, valoarea grantului fiind de 30.185 de euro.

Sufletul echipei de cadre didactice care a scris acest proiect este doamna prof. înv. primar Mirela Bălău, directorul adjunct al școlii, care ne-a oferit câteva detalii.

Proiectul se va desfășura în perioada iunie 2018-decembrie 2019. Prin finanțarea obținută în cadrul proiectului, 13 cadre didactice ale școlii vor participa la cursuri de formare, cu o durată de 5-7 zile, în diferite țări europene. Tematica cursurilor vizează: metode și tehnici moderne de predare ce dezvoltă competențele cheie, proiectarea de lecții și activități diferențiate, integrarea TIC în lecții, modalități de motivare a elevilor și de promovare a toleranței.

Cursurile vor conduce la dobândirea de bune practici pentru asigurarea calității în educație și la realizarea de noi proiecte Erasmus+. Rezultatele învățării vor fi integrate în activitatea curentă, curriculară și extracurriculară, începând cu anul școlar 2018-2019.

,,Proiectul <Împreună reușim!> continuă tradiția Școlii Gimnaziale Toma Cocișiu din Blaj, care de-a lungul timpului, a manifestat deschidere spre noi forme de cooperare europeană – proiecte Comenius 1.3., proiecte eTwinning – menite să contribuie la formarea cadrelor didactice și la creșterea performanțelor școlare ale elevilor. Obținerea acestei finanțări Erasmus+ reprezintă o oportunitate extraordinară de a profesionaliza staff-ul instituției, de a îmbunătăți calitatea actului educațional și, implicit, rezultatele școlare ale fiecarui elev. În același timp, va oferi o deschidere spre implicarea în alte proiecte Erasmus+, cu consecințe deosebit de importante asupra internaționalizării școlii în viitor”, ne-a declarat doamna prof. Mirela Bălău, managerul de proiect.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtător de cuvânt al Școlii Gimnaziale ,,Toma Cocișiu” din Blaj

Acest articol a fost citit de: 304 ori

5.0
01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.