blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj – Gazda întâlnirii de proiect Erasmus+

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj – Gazda întâlnirii de proiect Erasmus+

Publicat în 27.09.2019 la ora 10:30

În perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2019, 24 elevi și 12 profesori din Italia, Polonia și Turcia vor participa la a treia întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ în domeniul educației școlare „Human Rights and Citizenship”.

Această întâlnire va avea loc la Școala Gimnazială Toma Cocișiu Blaj, partener în cadrul acestui proiect, reprezentantă de directorul școlii,  prof. dr. Alina Maria Dulău și coordonatoarea proiectului,  prof. Iulia Ciolan.

Elevii și profesorii din cele patru țări vor participa la lecții de limba engleză, geografie și educație civică, dezbateri și ateliere de lucru pe tema „Drepturile copilului. Convenția asupra drepturilor copiilor”, dar și la activități sportive, culturale și recreative.

Acest proiect Erasmus+ oferă elevilor, dar și profesorilor, oportunitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare, de cooperare și muncă în echipă, de descoperire a unor elemente de cultură și civilizație, de a utiliza metode noi în predarea și consolidarea noțiunilor referitoare la drepturile omului și drepturile copilului și de a-i învăța pe elevi să fie toleranți și să accepte diferențele culturale.

„Ne dorim ca aceast eveniment să fie o experiență utilă și plăcută pentru toți oaspeții noștri, o ocazie de a stabili noi legături de prietenie între copii și profesori”, a declarat coordonatoarea acestui proiect.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtător de cuvânt al școlii

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 166 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.