blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Scandalagiu amendat de jandarmii din Blaj

Scandalagiu amendat de jandarmii din Blaj

Publicat în 29.10.2013 la ora 11:42

jandarmi-amenda-martisoare-blajUn scandal izbucnit într-o familie din Blaj a fost aplanat, ieri, de un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format din poliţişti şi jandarmi. Conflictul a apărut pe fondul consumului exagerat de alcool, iar principalul vinovat a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

O femeie a solicitat ajutor, în jurul orei 20.00, deoarece soţul ei se întorsese acasă sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu chef de ceartă. În sprijinul femeii au plecat imediat atât poliţişti cât şi jandarmi deoarece bărbatul este cunoscut pentru comportamentul violent atunci când consumă alcool. Forţele de ordine l-au depistat pe acesta în faţa locuinţei, în timp ce îşi înjura şi ameninţa cu acte de violenţă soţia şi fiica, pe motiv că acestea i-ar fi reproşat că din nou a consumat alcool.

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit prompt, au aplanat scandalul, au prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte mai grave. Bărbatul a fost identificat ca fiind Gheorghe K. ( 44 de ani) şi, pentru scandalul provocat într-un loc public, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

”Reamintim cetăţenilor că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă de la 200 lei la 1.000 lei. Mai mult,  în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege  între 1.000 lei şi 3.000 de  lei”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 340 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.