blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Șantierul noii Săli Polivalente din Municipiul Blaj începe să prindă contur

Șantierul noii Săli Polivalente din Municipiul Blaj începe să prindă contur

Publicat în 08.05.2019 la ora 10:00

La sfârșitul anului trecut, la Blaj, se semna contractul de execuție pentru viitoarea sală polivalentă, în valoare de peste 32 de milioane de lei.

Astăzi, în teren, șantierul se conturează frumos, pe cei 17.118 metri pătrați de teren fiind săpate deja fundațiile, la 2 metri adâncime, instalația de foraj (instalată pe un strat de 40 de centimetri de balast compactat), urmând să facă loc sutelor de piloni pe care construcția va fi ulterior ridicată.

De lucrări se ocupă firma italiană SC Firmat Spa Roma, iar potrivit contractului, în 36 de luni de la demararea procedurilor, obiectivul de 2.000 de locuri ar trebui să fie gata. Vă reamintesc că investiția se realizează în baza unui parteneriat între municipalitatea blăjeană și Consiliul Județean Alba, fiecare suportând 50% din cheltuielile totale.

”Finanțarea există, acum sperăm să reușească constructorul să respecte graficul lucrărilor, astfel încât obiectivul să fie finalizat conform contractului. Zona este una cu o particularitate deosebită, dată de stratul de nisip prezent până la o adâncime de 4 – 5 metri, de aceea fundația trebuie așezată pe piloni. Dacă vor reuși să iasă cu lucrările din pământ până în luna iulie, august, atunci cred că sunt șanse reale ca sala polivalentă să fie gata la termenul stabilit, fără întârzieri. Constructorul s-a angajat să termine chiar mai repede, în 2 ani, rămâne de văzut, până în acest moment totul decurge așa cum ar trebui”, ne-a declarat edilul Gheorghe Valentin Rotar.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 546 ori

Apreciază acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.