blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Actualitate » Sancțiuni aplicate în acest week-end de jandarmii din Blaj

Sancțiuni aplicate în acest week-end de jandarmii din Blaj

Publicat în 04.03.2013 la ora 13:10

Apelarea la mila cetăţenilor, injuriile, amenințările şi expresiile jignitoare proferate în public sau tulburarea liniştii vecinilor sunt faptele pentru care trei persoane din Blaj și una din Cetatea de Baltă au fost sancţionate de jandarmi la sfârşitul săptămânii trecute.

Astfel, sâmbătă, 2 martie a.c., O.A. în vârstă de 28 de ani, din Cetatea de Baltă, a fost surprinsă de un echipaj de jandarmerie pe strada Eroilor din municipiul Blaj în timp ce acosta trecătorii şi le cerea bani şi mâncare. Deoarece, la prima vedere, pare aptă de muncă, a fost sancţionată cu avertisment scris şi îndrumată să presteze o activitate lucrativă legală.

 Tot apt de muncă pare şi domnul Andrei L. de 32 de ani, din Blaj, însă acest lucru nu-l împiedică să cerşească pentru a face rost de bani. Duminică, 3 martie, la ora 13.00, acesta a fost din nou surprins “la muncă” în faţa Catedralei Sfânta Maria din localitate şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei. La stabilirea cuantumului amenzii s-a luat în considerare repetabilitatea faptei şi atitudinea acestuia faţă de agenţii constatatori.

De asemenea, violenţa verbală le-a adus duminică, 3 martie, sancţiuni unor cetăţeni domiciliaţi pe strada Livezii din municipiul Blaj. Primul incident s-a petrecut la ora 14.00, iar vinovat de producerea acestuia a fost găsit L.R. în vârstă de 16 ani. Supărat pe o vecină, acesta a înjurat-o şi a ameninţat-o cu acte de violenţă astfel încât aceasta, speriată, a apelat la ajutorul jandarmilor. Tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100 de lei.

Câteva ore mai târziu, alt echipaj de jandarmerie a trebuit să intervină pe aceeaşi stradă deoarece izbucnise un conflict asemănător. Astfel, la ora 19.30, doi vecini  – V.D. de 33 de ani şi M. A. de 34 de ani – pe fondul consumului de alcool şi acutizării unor neînţelegeri mai vechi, s-au înjurat şi s-au ameninţat reciproc cu acte de violenţă. Episodul de violenţă verbală s-a desfăşurat într-un loc public intens circulat,  fapt pentru care la acesta au participat involuntar numeroşi trecători indignaţi, printre care şi minori. Intervenţia jandarmilor a prevenit escaladarea violenţei şi apariţia unor fapte de natură penală. Cei doi combatanţi au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 200 de lei şi au primit recomandarea ca pe viitor să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor, cel mai la îndemână fiind apelul la 112.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de: 245 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.