blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » S-au modificat tarifele de salubrizare în Municipiul Blaj

S-au modificat tarifele de salubrizare în Municipiul Blaj

Publicat în 28.02.2019 la ora 10:00

Luna aceasta, la Blaj, prin hotărâre de consiliu local, s-au modificat tarifele de salubrizare utilizate de S.C. Financiar Urban S.R.L., totodată aprobându-se și cuantumul amenzilor aplicabile pentru contravențiile în domeniul serviciului de salubrizare.

Potrivit proiectului aprobat, la stabilirea  tarifelor au fost luate în calcul următoarele: majorarea salariului de bază minim brut pe țară de la 1.900 de lei (care a fost luat în calcul la stabilirea tarifului inițial) la 2.080 de lei; calcularea redevenței prin aplicarea cotei de 5 % (prevăzută la art. 9 din Contractul – cadrul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de salubrizare al municipiului Blaj nr. 5998/22.04.2014); majorarea cheltuielilor de transport datorate modificării distanței de transport; tarifele practicate în alte municipii din județul Alba.

Astfel, persoanele fizice vor plăti 12 lei de persoană pe lună pentru deșeuri reziduale și 7,67 lei pentru deșeurile reciclabile, iar persoanele juridice vor achita 114 lei pentru metrul cub de deșeu rezidual și 58 de lei pentru metrul cub de deșeu reciclabil.

Amenzile pentru persoanele fizice pornesc de la 100 de lei pentru depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate, de exemplu, și ajung până la 3.000 de lei pentru arderea deșeurilor vegetale rezultate din operațiunile de curățare a spațiilor verzi. Persoana sancționată contravențional poate achita în termen de cel mult 15 zile de la înmânare sau de la data comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii contravenționale, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 817 ori

S-au modificat tarifele de salubrizare în Municipiul Blaj
1 (20%) 1 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.