blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » România reprezentată cu succes la Festivalul Internaţional de Dans “Joy of Europe” de către echipa Gimn Star din Blaj

România reprezentată cu succes la Festivalul Internaţional de Dans “Joy of Europe” de către echipa Gimn Star din Blaj

Publicat în 10.10.2013 la ora 15:00

Gimn-Star-BlajEchipa Gimn Star din Blaj, condusă de prof. Cornelia Letiţia Mărginean, a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Dans “Joy of Europe”, ce a avut loc în perioada 1-5 octombrie în capitala Serbiei, Belgrad.

“Joy of Europe” este cea mai mare şi mai veche manifestare artistică internaţională adresată în exclusivitate copiilor. Festivalul a luat fiinţă în anul 1969, cu ocazia Zilei Mondiale a Copilului şi este găzduit de Serbia. Fondator şi patron al evenimentului este Administraţia oraşului Belgrad, producător executiv fiind Centrul de Cultură al Copiilor din Belgrad.

În fiecare an, pentru câteva zile din octombrie, Belgradul devine capitala copiilor din întreaga Europă. Tema festivalului la ediţia din 2013, 1-5 octombrie, a fost Rock&roll şi a servit drept sursă de inspiraţie pentru punerea în valoare a creativităţii copiilor prin dans, muzică, pictură, multimedia.

Rock&roll –ul este un gen muzical ce a apărut la sfârşitul anilor ’40, începutul anilor ’50 în Statele Unite ale Americii fiind o combinaţie de blues, jazz, gospel, country, swing, folk. Depăşeşte în scurt timp graniţele ţării în care a luat fiinţă, devenind o mişcare culturală, influenţând nu doar stiluri de muzică aflate la mare depărtare, ci şi stiluri de viaţă. Anduranţa sa de-a lungul anilor îi dovedeşte pe deplin capacitatea de a influenţa şi conecta diferite culturi din jurul lumii.

Pentru Joy of Europe 2013, rock&roll–ul a constituit un motiv de inspiraţie în toate domeniile de creaţie artistică şi o cale de legătură prin care s-au depăşit diferenţele, limitele şi barierele lingvistice. În cadrul festivalului au fost înscrise 24 de ţări participante, după ce în prealabil au fost selectate de către organizatori pe baza depunerii unei aplicaţii.

România a fost reprezentantă pentru a doua oară în cadrul acestui festival de echipa Gimn Star Blaj. Sportivele echipei: Barna Cosmina, Căpîlnean Denisa, Coman Veronica, Humuzău Miruna, Mihu Adelina, Mihu Daniela, Morariu Adina, Popa Nicoleta, Negrea Tabita, Teodora Rotaru, Andreea Miruna, Rotaru Sonia Maria, Sandru Carmen, Schmit Ariana au demonstrat încă o dată că pasiunea pentru dans, experienţa competiţională şi orele lungi de antrenament se concretizează într-o evoluţie remarcabilă şi-n ropote de aplauze.

“Reuşita evenimentului a fost dată de un cumul de factori: organizarea impecabilă prin cooptarea unor oameni dedicaţi şi profesionişti, nivelul ridicat al evoluţiei echipelor participante, ospitalitatea şcolii Baba Novac (gazda echipei GIMN STAR Blaj) şi un sistem de voluntariat format din adolescenţi responsabili”, a transmis prof. Cornelia Letiţia Mărginean.

Acest articol a fost citit de: 492 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.