blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Sport » Raluca Ciocănel, legitimată la CSȘ Blaj, desemnată sportiva numărul unu a județului Alba în anul 2017

Raluca Ciocănel, legitimată la CSȘ Blaj, desemnată sportiva numărul unu a județului Alba în anul 2017

Publicat în 20.12.2017 la ora 13:59

Desemnată în cursul zilei de ieri sportiva numărul unu în Alba la sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului Județean 2017, schioarea Raluca Ciocănel (CSȘ Blaj) nu a putut participa la acest eveniment, întrucât este plecată în Austria, pentru a pregăti cât mai bine participarea la Jocurile Olimpice din 2018, fiind prima sportivă din istoria județului prezentă la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, în februarie, în Coreea de Sud.

În această perioadă de final de an, schiorii de la CSS Blaj, s-au aflat într-o pregătire intensă pe ghețarii din Austria, ca la începutul lunii decembrie să ia parte la primele curse FIS în Europa. Sportiva Ciocănel Raluca a avut un start destul de timid în prima parte a lunii decembrie, încercând mai degrabă să își conserve energia pentru cea mai importantă etapă a acestui sezon și anume participarea la Jocurile Olimpice de la Peoengchang din Coreea de Sud, care vor avea loc între 9 și 25 februarie 2018.

În data de 10 decembrie a luat startul în Austria la Hochzillertal, în proba de slalom, aceasta fiind și proba ei favorită unde a obținut un onorabil loc 8, obținând 47.71 puncte FIS și tot la slalom a mai luat startul și la Flachau, tot în Austria unde a reușit o clasare pe locul 24, obținând 55,46 de puncte. La slalom uriaș ea este clasată undeva mai în spate având undeva pe la 80 de puncte. „Acest început în noul sezon competițional 2017 – 2018 este unul bun pentru Raluca, principalul nostru obiectiv fiind clasări cât mai bune la curse pentru a îmbunătăți punctele FIS atât de importante pentru stabilirea ierarhiei mondiale și prezența la Jocurile Olimpice, unde suntem deja calificați, și pentru a prinde un număr de concurs cât mai bun, iar asta se stabilește în funcție de evoluția schiorilor la concursurile FIS. Anul acesta nu căutăm neapărat podiumuri, anul trecut având podiumuri internaționale în Bulgaria și Italia, dar am ridicat puțin ștafeta, mergem la curse mai grele, la curse de Cupa Europei și vom fi prezenți chiar și la câteva curse de Cupa Mondială, aceste curse fiind mai aproape de ceea ce vom întâlni la Jocurile Olimpice”, a precizat antrenorul Tiberiu Tanțoș, cel care duce mai departe tradiţia schiului în Munţii Apuseni, desemnat antrenorul lotului olimpic feminin de schi alpin ce va concura la PyeongChang!

Anul acesta echipa de schiori a CSȘ Blaj (Cîmpeni), echipa de performanță a clubului s-a mărit cu încă doi sportivi, este vorba de Walter Rebeka care momentan concurează la copii și Bordi Ioan Alexandru care este primul an de juniori și un sportiv de mare perspectivă, el fiind fiind multiplu campion național  la copii și calificat la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European) 2019, care va avea loc la Sarajevo în Bosnia-Herzegovina, iar din acest an a revenit și sportiva Kis Timea, după a pauză de un an de zile în care s-a recuperat după accidentarea suferită în 2016, suferind atunci de dublă ruptură de tibie.

Antrenorul Tiberiu Tanțoș este foarte încrezător în echipa sa, pregătirea de vară și cea din toamnă de pe ghețarii din Austria a decurs foarte bine, cursele au început promițător, chiar zilele acestea Kis Timea și Bordi Alexandru se află și ei la o cursă în Polonia, iar Raluca va lua startul la Leogang în Austria. Toate aceste participări internaționale fac parte din planul de îndeplinire al obiectivelor pe plan extern de a îmbunătății punctele FIS și al obiectivelor pe plan intern unde echipa vizează un număr cât mai mare de medalii la Campionatele Naționale și la Campionatele Naționale Școlare din 2018. Începând din acest sezon schiorii de la CSS Blaj (Câmpeni), care sunt susținuți și de AS Montana Abrud, au un sponsor principal, este vorba de SC Star Transmission SRL de la Sebeș, care a ajutat financiar foarte mult echipa cu pregătirea și achiziționarea echipamentului necesar,  alături de vechii susținători SC. Agras SRL,  SC. Arieșul Conf SRL, Adrian Bendea și Victor Mesaroș și de asemenea cu susținerea Federației Române de Schi și Biatlon și a Comitetului Olimpic Român.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 110 ori

Raluca Ciocănel, legitimată la CSȘ Blaj, desemnată sportiva numărul unu a județului Alba în anul 2017
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.