blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Proiectarea Sălii Polivalente care va fi construită la Blaj a fost încheiată. Urmează licitaţia de contractare a constructorului

Proiectarea Sălii Polivalente care va fi construită la Blaj a fost încheiată. Urmează licitaţia de contractare a constructorului

Publicat în 02.05.2017 la ora 22:05

Subiectul unei săli polivalente la Blaj nu este unul nou. Dezideratul edilului Gheorghe Valentin Rotar de a completa lista obiectivelor necesare unui municipiu emancipat din toate punctele de vedere a început să prindă contur încă de anul trecut. Dar cum uneori, oricât ți-ai dori, nu poți anticipa mutările partenerului de proiect, din cauza neîndeplinirii angajamentelor din caietul de sarcini, licitația pentru contractul de servicii a fost anulată.

Între timp, Volei Alba Blaj a obținut al treilea titlu consecutiv de campioană a României, iar necesitatea unui ”teren propriu” la standardele cerute de competițiile europene a devenit tot mai puternică. Or, sala polivalentă dorită de administrația locală urma să rezolve și această nevoie, oferind în același timp comunității un obiectiv apt de a fi folosit pentru a dezvolta performanțe și în alte sporturi. Odată creată infrastructura, rezultatele sunt mai ușor de obținut iar când ai opțiuni aproape de casă, decizia de a începe o activitate folositoare atât trupului cât și minții este mai ușor de luat.

Ideea sălii polivalente de la Blaj nu a fost abandonată, dimpotrivă, potrivit primarului din “Mica Romă”, un nou proiect tehnic cu caiet de sarcini a fost finalizat, păstrându-se coordonatele inițiale: 2.000 de locuri în sală, accent pe suprafața de joc, confortul spectatorilor, vizibilitate și mai puțin pe finisaje extravagante sau căi de acces supradimensionate. Licitația de contractare a constructorului va avea loc după data de 1 iulie. ”Din această toamnă, sau cel mai târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările la acest obiectiv. Cred că aceste trei titluri obținute de Volei Alba Blaj au fost un element determinant pentru factorii de decizie de la nivel local și județean în ideea concretizării cât mai rapide a acestui deziderat. Sala se va numi Darko Arena, indiferent dacă Darko Zakoc va continua la Blaj, eu îmi doresc foarte mult acest lucru.

Nu putem să uităm meritele acestui antrenor care ne-a pus pe harta voleiului românesc și european”, a declarat recent edilul blăjean. Sala va fi finalizată în doi ani de la demararea lucrărilor, finanțarea există, iar dacă lucrările vor decurge corect, va fi ulterior omologată la nivel european. ”Avem o înțelegere verbală cu Federația Română de Volei pe care o vom stabili și în scris, potrivit căreia, în primii 5 ani de la inaugurare, sala polivalentă din Blaj va putea fi folosită de loturile naționale pentru pregătire și meciuri oficiale. Ne dorim ca județul Alba, prin Blaj, să fie capitala voleiului românesc”, a adăugat edilul.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1530 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.