blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Economie » Producătorul de vinuri „Jidvei” preconizează pentru acest an afaceri de 40 milioane de euro

Producătorul de vinuri „Jidvei” preconizează pentru acest an afaceri de 40 milioane de euro

Publicat în 01.03.2018 la ora 22:02

Producătorul de vinuri „Jidvei”, deţinut de familia Necşulescu, şi-a bugetat pentru acest an afaceri mai mari cu 15% faţă de anul precedent şi merge cu paşi repezi spre pragul de 40 de milioane de euro.

“Anul trecut am înregistrat o cifră de afaceri de 34 de milioane euro, datorate creşterii cantitative de peste 13%. Pentru anul 2018, preconizăm o creştere a cifrei de afaceri cu 15%“, a spus Cristian Şaitariu, directorul general al Jidvei, cea mai mare companie din sectorul vinurilor.

Jidvei realizează la export circa 3% din vânzări, livrând în SUA, Canada, Mexic, Japonia, China, Spania, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franţa.

Pentru anul 2018, compania estimează o majorare de 20% a livrărilor pe pieţele cu comunităţi de români precum Spania şi Italia.

„Vom fi mai activi şi pe zona de export, dar şi în mediul online, mai ales în ceea ce priveşte segmentul de vinuri premium şi superpremium“, a mai spus Cristian Şaitariu.

Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vin din România, având 2.500 de hectare de viţă-de-vie şi crame situate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu.

sursa: zf.ro

Acest articol a fost citit de: 155 ori

Producătorul de vinuri „Jidvei” preconizează pentru acest an afaceri de 40 milioane de euro
4.3 (86.67%) 3 vote[s]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.