blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Știri din zonă » Primarul PNL din Jidvei, acuzat că ar fi încercat să-și plătească cheltuielile personale din banii PRIMĂRIEI!

Primarul PNL din Jidvei, acuzat că ar fi încercat să-și plătească cheltuielile personale din banii PRIMĂRIEI!

Publicat în 05.04.2016 la ora 10:00

La scurt timp după ce a fost ales primar în comuna Jidvei, liberalul Alin Trif a hotărât să îşi renoveze casa. Pentru asta, a început să ia materiale de construcții pe datorie, pe o fișă deschisă la SC Hexacon SRL din Jidvei. Anii au trecut, firma a fost preluată de familia Calancea, cu tot cu ”fișa” deschisă primarului, iar datoriile nu au fost achitate.

Administratorul actual al depozitului de materiale de construcţii şi-a cerut banii. ”În iunie 2014 am preluat firma SC Hexacon SRL Jidvei, cu toate datoriile pe care le avea. Societatea noastră cu profil de materiale de construcții a livrat inclusiv domnului Alin Trif diferite produse în valoare de 18.000 de lei, iar domnul Trif a refuzat să plătească această marfă. În 2014, a venit un cetățean la mine și mi-a cerut două mașini de sort și nisip, 5 mc, promițându-mi că în curând va veni soția sa din străinătate cu bani și mi le va plăti. După ce a venit doamna, cetățeanul a venit la mine cu un bilețel (pe care îl aveți în facsimil) să nu plătească sortul și să-l trec pe Primăria Jidvei. Biletul avea scrisul, ștampila și semnătura primarului Alin Trif. Eu m-am enervat pentru că nu așa ne înțelesesem. A trecut un an și în 2015 l-am întrebat pe primar ce să fac cu biletul pe care mi l-a trimis.

jidvei

Mi-a zis să fac factură pe el. Eu i-am răspuns că nu așa m-am înțeles cu omul. Eu i-am făcut factură pe cei 5 mc de balast, pe Primăria Jidvei și mi-a semnat. Există asemenea bilețele și la Hexanel (firma fratelui soției mele, care are bilețele pentru marfă de 5000 de lei și nu a vrut să facă facturi pe primărie) și sunt convins că toate firmele din zonă merg pe asemenea bilețele. M-a dus cu zăhărelul un an de zile pentru facturile în debit, cu care am preluat firma, care erau pe Alin Trif. «Numai să vină ciobanii cu banii și îți dau banii», mi-a promis primarul. Noi – eu și cu soția – i-am atras atenția că nu poate face plata de pe primărie că facturile sunt pe persoană fizică Alin Trif. Și noi i-am dat cont de BRD, nu prin Trezorerie. La un moment dat, prin decembrie, am fost informați de la Finanțe de la Blaj că ne-au intrat banii, prin Trezorerie, pe Hexacon SRL, vreo 8000 de lei. Eu nu am vrut să semnez ordinul de plată și i-am spus doamnei de la finanțe că eu nu trebuie să recuperez bani de la Primăria Jidvei, ci de la Trif Alin, primarul. M-au trimis la altă cameră să-mi arate factura pe care s-a făcut plata de către Primăria Jidvei. Când le-am cerut facturile, au început să se agite. Le-am spus că eu sunt administratorul și am vrut să le spun că facturile mele au fost emise pe Trif Alin, nu pe Primăria Jidvei. Mi le-au arătat de departe. Timp în care au și plecat banii, iar una dintre șefe a solicitat: opriți banii. Avem înregistrare. Se văicăreau că «vine DNA-ul și ne leagă pe toți». Eu le-am spus că pe mine nu mă leagă. După câteva zile am cerut un extras de cont de la finanțe, să vedem dacă se vede în extras. Mi-au spus că în Hexacon SRL nu am nicio mișcare de bani. Aceleași doamne care mi-au spus cu câteva zile înainte că am intrare de bani de la Primăria Jidvei. Noi l-am acționat în instanță pe Alin Trif pentru 17.000 de lei, facturi neachitate. De asemenea, i-am făcut și plângere penală. Cu cei 5 mc de balast am făcut până la urmă factură pe primărie și au plătit-o”.

Efectul de bumerang al răzvrătirii familiei Calancea: controale de la CJ Alba la locuința familiei din Căpâlna de Jos

Faptul că cei doi soți, Dorina și Mircea Calancea, au făcut vâlvă și au depus plângere penală împotriva primarului în funcție, ba chiar au apelat la instanță pentru recuperarea facturilor restante, emise pe numele lui Alin Trif, pentru ca acestea să nu depășească termenul de prescripție de 3 ani, nu au rămas fără urmări. În 27 ianuarie 2016 a ajuns la casa parțial ridicată din Căpâlna de Jos (pe extravilanul Jidveiului) un control de la Consiliul Județean Alba și, în urma unui proces verbal întocmit în lipsă, li s-a pus în vedere să o demoleze, deoarece nu au autorizație de cons­trucție pentru lucrările executate de Dorina Muntean Calancea. Aceasta a explicat pentru ziarul Unirea că deține probe cum că la casă s-a lucrat în 2013 dar agentul constatator de la CJ Alba a înscris data 2014-2015 deoarece așa cade sub incidența unei legi mai noi, care cere expres demolarea construcției și amendă, nu ca legea veche, care prevedea doar avertisment și solicitarea punerii în legalitate a construcției. ”Casa noastră a fost construită în 2013, pe extravilanul comunei Jidvei. În decembrie am terminat de pus geamurile. Am făcut proiectul, în septembrie 2015 am obținut toate avizele de la Consiliul Județean Alba, iar când la parter am vrut să facem depozit de materiale, am avut nevoie și de o aprobare de trecere pe drum de la Primăria Jidvei. M-au chemat cu toate actele la Primăria Jidvei, mi-au dat avizul. În ianuarie 2016, a fost o întâlnire pe fond funciar la Primăria Jidvei, cu reprezentanți de la Prefectura Alba și CJ Alba. Un reprezentant de la CJ Alba a fost în aceeași zi la mine acasă, a făcut măsurători și ulterior a venit recomandată acasă, pe numele meu, că trebuie să plătim amendă și să demolăm casa, conform unei legi intrate în vigoare în 2014, deși casa a fost ridicată în 2013. Eu îi fac dovada că în 2014 erau puse geamurile. În 16 ianuarie 2016 ne-a spart cineva geamurile, bucată cu bucată, cu o bâtă. Pe partea din față, că în spate erau câinii ce păzeau oile cumnatului meu”, a explicat Dorina Calancea.

Primarul Alin Trif se disculpă invocând o datorie mai veche și spunând că facturile au fost plătite din greșeală

Edilul comunei Jidvei a explicat pentru Antena 3, în 14 decembrie 2015, că plata efectuată a fost o greșeală a contabilei: ”Se vede treaba că campania electorală locală începe mai devreme… Cei care mă acuză pe mine au un cumnat. Eu când m-am apucat să renovez locuința am luat materiale de construcții de la cumnatul celor care mă acuză pe mine, nu de la ei. Pe parcurs, în 2013, m-am înțeles cu el: îmi deschizi o fișă acolo și la final plătesc. Întâmplător, pe acea persoană am ajutat-o cu un împrumut. Pe parcurs i-am zis să clarifice situația. Într-o noapte, a dispărut, cu tot cu familie, de pe raza comunei Jidvei. (…) Primăria nu a plătit nici un fel de factură, nu s-a decontat nici un ordin de plată din partea primăriei, pe numele meu personal. Se poate verifica fără nici un fel de probleme. Persoanele acestea au încercat să-mi bage sub nas factura respectivă dar s-a depistat la timp și s-a anulat la timp. Să vă explic. Primăria cumpără combustibil de la fratele acestei persoane. Primăria, lucrând cu ei, contabila a luat facturile și a făcut plata. Printre documentele lor a fost introdusă și factura pe numele meu. (…) Mă acuză că trebuie să le dau 18.000 de lei. Sincer, nu cred că s-a adunat atât. Eu nu am plătit pentru că la proprietarul inițial al firmei i-am dat cu împrumut o sumă de bani. Să vină să-mi restituie și să vedem cât îmi mai rămâne de plată”. Oare dacă vreun jidveian și-ar fi rătăcit niște facturi pe masa primarului din Jidvei s-ar fi ales cu ele plătite… din greșeală?!? lParchetul de pe lângă Tribunalul Alba a întocmit dosar penal pe numele primarului din Jidvei Ca urmare a solicitării noastre, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a răspuns: ”Urmare a solicitării dvs. vă comunicăm că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a fost înregistrată sub nr. 571/P/2015 plângerea penală formulată împotriva numitului TRIF ALIN care deține funcția de primar al comunei Jidvei”. Facem precizarea că articolul nu urmărește să stabilească vinovați, redă doar fapte și declarații, fără a încălca prezumția de nevinovăție. Organele de cercetare penală și instanțele de judecată sunt singurele în măsură să stabilească adevărul judiciar.

Acest articol a fost citit de: 299 ori

Primarul PNL din Jidvei, acuzat că ar fi încercat să-și plătească cheltuielile personale din banii PRIMĂRIEI!
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *