blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Primăria Municipiului Blaj a achiziționat o mașină de măturat și aspirat praful

Primăria Municipiului Blaj a achiziționat o mașină de măturat și aspirat praful

Publicat în 19.11.2017 la ora 13:07

Tehnologie de vârf la capitolul curățenie în municipiul Blaj. Cu 110.000 de euro, administrația locală blăjeană a achiziționat o ultra mașinărie de măturat și aspirat praful.

Aceasta va fi livrată în primăvară, iar contravaloarea va fi achitată în rate. ”În Blaj, cea mai mare problemă în oraș o avem cu praful, nu cu gunoiul propriu – zis. Acest tip de mașină este singura care, la acest moment, deține tehnologia care să îmbine două sisteme, de măturat și aspirat în același timp. Aveam nevoie de așa ceva, pentru a menține Blajul cu adevărat curat”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

Cu o capacitate de 14.000 metri cubi pe oră, mașina este echipată cu un filtru de 50 metri pătrați, mai mult decât dublu față de celelalte măturători disponibile pe piața de profil, aerul evacuat fiind astfel unul purificat.

Grație sistemului hidraulic de suspensie controlat electronic, măturătoarea poate cu ușurință urca pe trotuare, poate depăși obstacole mici fără să pună în pericol piesele din sistemul mecanic de colectare sau pe cele din sistemul de aspirare. Acțiunea mecanică constă în mișcarea continuă a periei centrale, care colectează deșeurile de pe sol și le transportă într-o cuvă intermediară, de unde deșeurile sunt prelucrate de două roți cilindrice melcate, care le transportă în partea centrală a containerului.

Din acest punct, cu ajutorul sistemului de aspirare, deșeurile sunt ridicate către cuva colectoare, în timp ce aerul aspirat este filtrat și evacuat complet curat.

Potrivit edilului blăjean, mașina are o garanție de 3 ani și o post garanție de 10, pentru service. Odată dată în funcțiune, undeva în luna martie a anului viitor, aceasta va intra în dotarea serviciului public și va contribui la menținerea curățeniei de un înalt nivel în cocheta urbe. Dacă se va dovedi necesar, administrația ar putea achiziționa o a doua, de același tip, plus una pentru a spăla străzile Blajului.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 382 ori

Primăria Municipiului Blaj a achiziționat o mașină de măturat și aspirat praful
3.5 (70%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.