blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Primăria din Blaj intenționează să doteze toţi elevii din clasele III-VIII cu tablete conectate la internet

Primăria din Blaj intenționează să doteze toţi elevii din clasele III-VIII cu tablete conectate la internet

Publicat în 27.09.2017 la ora 21:10

La inițiativa edilului Gheorghe Valentin Rotar, o investiție de 100.000 de euro va pune Blajul din nou pe primul loc în țară.

De această dată este vorba despre o premieră la nivel administrativ, în beneficiul elevilor blăjeni, care, până în data de 1 octombrie 2017, vor fi dotați cu tablete, conexiunea la internet fiind suportată prin același contract, încheiat cu una dintre cele mai puternice companii de telefonie din România.

Potrivit primarului Blajului, 1.200 de tablete vor ajunge la elevii de clasa a III-a, până la a VIII-a. Fiecare dintre beneficiari va păstra dispozitivul vreme de 2 ani, după care îl va preda unității de învățământ de care aparține, urmând a primi un altul, pentru aceeași perioadă de timp.

La absolvire, tableta rămâne în patrimoniul școlii. Durata de implementare a acestui inedit proiect este, potrivit contractului, de 20 de luni, toate cele 1.200 de tablete rămânând ulterior, spre folosință, unităților de învățământ.

”Această investiție este în copii, pentru a le asigura condiții egale de acces la informație și pentru ca fiecare să poată țină pas cu tehnologia. După consultările cu cadrele didactice, cu profesorii, am ajuns la concluzia că începând cu clasa a III-a, asemenea dispozitive IT sunt utile elevilor, care au din acest an de studiu și materii la care să le folosească. Programele folosite vor fi luate de pe pagina oficială a Ministerului Educației. Mai mult, pe aceeași tabletă pe care, la sfârșitul orelor, elevul o duce acasă, părinții se vor putea conecta, aflând informații privind notele ori absențele copilului”, ne-a declarat Gheorghe Valentin Rotar.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 472 ori

Primăria din Blaj intenționează să doteze toţi elevii din clasele III-VIII cu tablete conectate la internet
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.