blajinfo, stiri blaj, informatii blaj

Acasă » Administrație » Primăria Blaj investește peste 3,4 milioane de lei pentru amenajarea urbanistică și peisagistică a curții Colegiului Național I.M. Clain

Primăria Blaj investește peste 3,4 milioane de lei pentru amenajarea urbanistică și peisagistică a curții Colegiului Național I.M. Clain

Publicat în 10.03.2019 la ora 12:00

Primăria Blaj este pregătită să investească 3,4 milioane de lei, fără TVA, în amenajarea urbanistică și peisagistică a curții Colegiului Național I.M. Clain, una dintre cele mai importante unități de învățământ din județ.

În acest sens a fost lansată licitația privind achiziția de lucrări pentru proiectul “Amenajare urbanistică și peisagistică curte interioară Colegiul Național I.M. Clain” din municipiul Blaj. Proiectul este unul amplu, iar lucrările vizate constă în: amenajări în zona gradiniței, amenajări în zona parcului de lângă capelă, amenajări terenuri de sport, amenajări piațetă, acces str. Tudor Vladimirescu, parcare acces spre ieșirea din spatele liceului și alee spre strada Simion Bărnuțiu.

De asemenea, se achiziționează și lucrări pentru realizarea utilităților necesare obiectivului: rețele exterioare zona piațetă, rețele exterioare zona grădiniță, rețele exterioare zona parc, rețele exterioare zona amfiteatru, rețele exterioare zona terenului de sport, rețele sanitare și hidranți. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a execuției. Valoarea estimată a lucrării este de 3.431.072 de lei, fără TVA.

Imobilul care găzduiește in prezent Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” a fost construit în 1924, instituția fiind deschisă în 1929. Între 1929-1948, aici au funcționat Liceul de fete ”Sfânta Ecaterina” și Liceul de băieți ”Sfântul Vasile cel Mare”, iar in 1948 ambele unități de învățământ au fost desființate. În clădire a continuat să funcționeze Școala Normală (pedagogică) de fete, iar din 1954 și Școala Medie Mixtă.

În 1977, aici a fost înființat Liceul Industrial cu profil mecanic, electrotehnic, școala profesională și de maiștri. Din toamna anului 1998 a luat ființă Colegiul ”Inochentie Micu Clain”, una din cele mai mari unități de învățământ din județ.

Facebook 

Acest articol a fost citit de: 1690 ori

Un Comentariu la Primăria Blaj investește peste 3,4 milioane de lei pentru amenajarea urbanistică și peisagistică a curții Colegiului Național I.M. Clain

  1. andrada Răspunde

    11.03.2019 la 13:44

    Prost formulat. In 1977 nu s-a infintat nimic, scoala exista fara intreruperi. Acea Scoala Medie Mixta din anii 50 a continuat sa functioneze, dar cu diverse titulaturi, in functie de perioada traversata, astfel ca prin anii 60 devine Liceu Teoretic, iar din 1977, din pacate, Liceu Industrial. Dupa 1990 redevine la titulatura de Liceu Teoretic, respectiv Colegiu National.
    In aceeasi cladire, de-alungul timpului, cu ceva intreruperi, au functionat atat Liceul Teoretic cat si Liceul Pedagogic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.